Šventinis obuolių pyragas

Pyragas šaldytos tešlos gerbėjams. Tiesa, recepto autorė - tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė sluoksniuotą tešlą gamina pati, nes labai mėgsta lydyto sviesto poskonį tešloje.

Jei naudosite pirktinę tešlą, vieną pakuotę rinkitės lapeliais, taip bus dar paprasčiau.

Pyragui reikės:

1 kg bemielės šaldytos tešlos
4 obuolių
1 v. š. malto cinamono
3 v. š. rudojo cukraus
1 v. š. miltelinio cukraus (pudros)
2 kiaušinių

Gaminimas

* Atšildyta tešla iškloju apvalios kepimo formos dugną, bortus formuoju atskiromis juostelėmis, svarbu, kad jos būtų bent keliais milimetrais aukštesnės už formą.

* Obuolius supjaustau skiltelėmis ir dar pasmulkinu į tris dalis. Obuolius suberiu į formą ir pabarstau dviem šaukštais rudojo cukraus.

* Puodelyje gerai išplaku kiaušinius, iškočioju likusią tešlą, supjaustau stačiakampiais (naudojant pirktinę čia ir reikėtų kokių 6 lapelių jau paruoštų formų), aptepu plakiniu, tolygiai nuberiu cinamonu ir likusiu ruduoju cukrumi ir susuku į ritinėlius. Juos supjaustau 2 cm storio griežinėliais ir juos, stengdamasi palikti kuo mažesnius tarpus, sudedu ant obuolių, kaip matosi nuotraukose. Likusiu kiaušinių plakiniu aptepu pyrago viršų ir formą dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 200C ir kepu pyragą apie 40-45 minutes.

Iškepusį pyragą atvėsinu ir perkeliu į plokščią lėkštę ar ant medinio padėklo ir užberiu miltelinį cukrų. Valgome su karštais gėrimais.

Itališkas obuolių pyragas


Itališkas obuolių pyragas


„Drėgnas, šiek tiek keksą primenantis pyragas“, – teigia tinklaraščio „aj-receptai“ kūrėja Jurgita Adomavičiūtė.

20-22 cm apvaliai formai

Reikės:

3-4 obuoliai
180 g miltų
2 tryniai
140 g cukraus
50 g sviesto
125 ml pieno
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Gaminimas:

Trynius plakame mikseriu su 100 gr. cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.

Purus ir drėgnas obuolių pyragas be miltų ir cukraus


Purus ir drėgnas obuolių pyragas be miltų ir cukraus

„Nežinau, kaip jums, bet man vis norisi iškepti skanų ir mažiau nuodėmingą pyragą. Po kelių bandymų pavyko! Štai jis – netikėtai puikaus skonio, kvapnus, drėgnas ir minkštas obuolių pyragas. Visiems, mėgstantiems pyragus, bet norintiems valgyti sveikiau – šis pyragas tikrai turėtų patikti“, – pasakoja tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė ir dalijasi savo receptu.

Reikės:
150 g viso grūdo avižinių dribsnių,
400 g obuolių,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 kiaušinių,
50 ml kefyro,
100 g varškės (9 % riebumo),
50 g medaus,
0,5 a. š. cinamono.

Gaminimas:

1. Trintuvu susmulkinti avižinius dribsnius. Suberti kepimo miltelius ir išmaišyti.

2. Kitame inde išplakti kiaušinius, kefyrą, varškę, medų ir cinamoną. Supilti į avižinius dribsnius ir išmaišyti.

3. Nulupti obuolių žievelę ir supjaustyti kubeliais. Suberti obuolius į tešlą.

4. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 180 laipsnių temperatūroje kepti apie 35 minutes.

5. Atvėsusį išimti iš kepimo formos ir, jei norisi, apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Legendinis obuolių pyragas


Legendinis obuolių pyragas


Tinklaraščio aj-receptai autorė Jurgita Adomavičiūtė sako, kad pyragas skaniausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai skanus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.

22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

Pagrindui reikės:

250 g miltų
100 g grietinės 20 % riebumo
150 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:

200 g grietinės 20 % riebumo
220 g cukraus
1 didelis arba 2 mažesni kiaušiniai
2 v.š. miltų
4 dideli obuoliai
pusės citrinos sultys

Gaminimas

* Pagrindas. Į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Rankom triname miltus su sviestu, kol gausime trupinius. Pilame grietinę ir užminkome minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkome, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti per kieta. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.

* Įdaras. Į dubenį pilame grietinę, cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus, ir viską plakame mikseriu, kol ištirps cukrus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome (kad obuoliai neparuduotų).

* Pyrago formavimas. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Imame iš šaldytuvo tešlą ir rankomis paskirstome ją ant dugno ir sienelių. Ant tešlos dedame obuolius, užpilame grietinės mase, šiek tiek pamaišome, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago viršus gražiai pagelsta. Iškepusį visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti šaldytuve per naktį), priešingu atveju prapjovus įdaras bus skystas. Pabarstome cukraus pudra, išsiverdame puodelį kvapnios arbatos ir ragaujame obuolių pyrago. Skanaus!

Rudeninis pyragas su obuoliais ir slyvomis


Rudeninis pyragas su obuoliais ir slyvomis

„Pyragas tai išties labai rudeniškas, nes jame daug obuolių, slyvų, kurių šiuo metu apstu visur“, – receptu dalijasi „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

Reikės:

4 kiaušinių,
150 g cukraus,
150 g jogurto,
100 g sviesto,
200 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 - 4 obuolių,
4 - 5 slyvų,
2 a.š. rudojo cukraus (nebūtina),
migdolų riekelių (nebūtina)

Gaminimo eiga:

* Sviestą ištirpinau ir palikau atvėsti.
* Kiaušinius su cukrumi išplakiau iki purumo, iki masė patrigubėjo (plakiau ~ 6 - 7 min.).
* Į plakinį supyliau tirpintą sviestą, išmaišiau.
* Paskui supyliau jogurtą, vėl išmaišiau ir galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais.
* 2 obuolius (obuolių odeles nulupau, sėklas išėmiau) ir 4 slyvas supjausčiau nedideliais gabaliukais ir sudėjusi į tešlą gerai išmaišiau.
* Kepimo formoje (20 cm) patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę.
* Ant viršaus sudėjau griežinėliais pjaustytus obuolius, užbarsčiau rudojo cukraus ir šonuose užbarsčiau migdolų riekelių.
* Pyragą kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. (ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku).

Skanaus.

Močiutės obuolių pyragas


Močiutės obuolių pyragas


„Tai mano močiutės pyragas. Niekur nesu mačiusi nieko panašaus. Jis visada man bus pats mėgstamiausias ir su šiuo pyragu esu laimėjusi pagrindinius prizus vietos kepinių konkursuose. Tikiuosi, kad jis patiks ir jums!“,- rašo skaitytoja, kuriai dėkojame už receptą.

Produktai tešlai:

2,5 puodelio miltų (ir dar trupučio minkymui)

1 puodelio nesūdyto sviesto, labai šalto, supjaustyto kubeliais

1 arbatinio šaukštelio druskos

1 arbatinio šaukštelio cukraus

6-8 arbatinių šaukštelių ledinio vandens

Sirupui:

1/2 puodelio nesūdyto sviesto
3 valgomieji šaukštai miltų
1/4 puodelio vandens
1/2 puodelio baltojo cukraus
1/2 puodelio rudojo cukraus

Įdarui:

8 sultingi, traškūs obuoliai – nulupti, ir supjaustyti

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite, kad gautumėte pastos konsistenciją. Įpilkite vandens, suberkite baltąjį ir rudąjį cukrų ir užvirkite. Sumažinkite temperatūrą ir lėtai virkite.

2. Į kepimo indą sudėkite tešlą apatinei plutelei, ant jos sudėkite obuolių skilteles, su kaupu. Iš likusios tešlos suformuokite tinklelį. Ant viršaus atsargiai užpilkite sviesto ir cukraus sirupą. Pilkite atsargiai, kad jis neišbėgtų per kraštus.

3. Kepkite 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių C. Toliau kepkite 35-45 minutes, kol obuoliai suminkštės.

Skanaus!

Varškinės tešlos obuolių pyragas – Nr. 1


Varškinės tešlos obuolių pyragas – Nr. 1


22 cm. apvaliai formai

Tešlai reikės:

3 obuoliai

75 g minkšto sviesto

100 g cukraus

2 kiaušiniai

130 g varškės, pertrintos per sietelį

160 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Pyrago viršui:

30 g sviesto
40 g cukraus

Gaminimas

* Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu.

* Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu.

* Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos.

* Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsiname. Skanaus.

Už receptą dėkojame aj-receptai.lt

Obuolių pyragas su jogurtu


Obuolių pyragas su jogurtu


Reikės:

100 g sviesto

4 šaukštų cukraus

100 g natūralaus jogurto

4 kiaušinių

200 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukšto vanilinio cukraus

1 šaukšto rudojo cukraus

1 šaukšto cinamono

8 obuolių

Gaminimas:

* Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Kai masė taps balta ir puri, po vieną įmušti kiaušinius. Gerai išplakti.

* Supilti jogurtą ir išmaišius suberti miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti iki vienalytės masės.

* Tuomet suberti kubeliais pjaustytus obuolius ne žievės. Masę supilti į kepimo formą. Apibarstyti cinamonu ir ruduoju cukrumi.

* Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus!

Už receptą dėkojame receptai.milo kūrėjai Ilonai Milovanovienei.

Karališkas obuolių pyragas


Karališkas obuolių pyragas


Ingredientai:

3 kiaušiniai

200 g sviesto

6 obuoliai

200 g cukraus

320 g miltų

vanilės ekstrakto pagal skonį

druskos pagal skonį

2 a. š. kepimo miltelių

Gaminimas:

1. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol suputos. Tuomet suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.
2. Kitame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
3. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir minkykite, kol pasidarys trupininė masė.
4. Kepimo popierių įtieskite į pyrago indą (20 x 20 cm).
5. Nulupkite ir supjaustykite obuolius.
6. Į kepimo formą sukrėskite 2/3 tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.
7. Kepkite apie valandą iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pyragą pjaustykite tik jam atvėsus.

Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu


Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu


26 cm. apvaliai formai (naudojau stiklinę)

Pagrindui:

1 kiaušinis

100 g cukraus

50 g šalto sviesto

200 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Įdarui:

600-700 g kubeliais pjaustytų obuolių
100 g razinų
20 g sviesto
50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
20 g krakmolo
40 ml vandens
30 g migdolų plokštelių
2 v. š. citrinos sulčių

Medaus užpilui:

70 g rudojo cukraus
15 g sviesto
2 v. š. medaus
35 ml pieno

* Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 minučių į šaldytuvą.

* Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.

* Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!

Už receptą dėkojame aj-receptai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją