110
Kitas

Geriausias pasaulyje pyragas – pagaminti lengva, o skonis dieviškas

Pyragas „Karpatka“

„Šis plikytos tešlos kepinys „Karpatka“ praėjusio šimtmečio 7–8 dešimtmečiais Lenkijoje buvo pasiekęs tikrą populiarumo piką. Paskui paplito į buvusias sovietų sąjungos šalis, ypač į tas, kuriose driekiasi gražieji Karpatų kalnai. Vakarų Ukrainoje „Karpatka“ tuo metu irgi buvo itin populiarus desertas“, – žiniomis dalijasi tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė ir kviečia pasigaminti nuostabųjį desertą.

Reikės tortui:
100 ml pieno
100 ml vandens
80 g sviesto
druskos žiupsnelis
140 g miltų
4 kiaušiniai

Kremui:
2 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g krakmolo
vanilės
500 ml pieno
180 g sviesto
cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas:

* Užverdame 100 ml pieno, 100 ml vandens, 80 g sviesto, druskos ir suberiame 140 gr miltų.
Intensyviai maišome, kol susiformuos vienas tešlos kukulis, o puodo dugnas pasidengs apnašomis.

* Tada leidžiame tešlai ataušti ir po vieną įmaišome keturis kiaušinius.

* Iš gautos tešlos iškepame du blynus.

* Plikyta tešla kepdama gražiai išsipučia ir susiformuoja kalnai kalneliai. Dėl jų pyragas ir gavo „Karpatkos“.

* Kremą galite dėti kokį tik norite, bet tradiciškai turėtų būti plikytas. Taigi reikia išplakti 2 kiaušinius su 150 gr cukraus, 50 gr krakmolo ir vanile, tačiau nepersistengti, nebūtinai iki baltumo.

* Užvirti 0,5 l pieno ir labai maža srovele intensyviai plakant supilti į plakinį. Viską gerai išmaišius dėti ant ugnies ir kaitinti, kol masė sutirštės.

* Tada atvėsinti iki kambario temperatūros ir plakant dalimis sudėti 180 g minkšto sviesto. Kadangi mes nesame dideli saldžių kremų mėgėjai, aš viriau iš pusės normos. Nors „Karpatkoje“ kremo turi būti daug, labai daug.

* Na ir sumontuojame galutinį rezultatą: blynas, kremas, blynas.

* Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o prieš patiekiant „kalnų viršūnes“ pabarstome cukraus pudra, kad primintų sniegą kalnuose. Įprastai „Karpatka“ nėra daugiau niekuo dekoruojama, nors yra tekę matyti ir pagražintą šviežiomis uogomis. Čia kaip kam, skanaus.

110
Kitas

Geriausias pasaulyje pyragas – pagaminti lengva, o skonis dieviškas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją