Reikės:

1 išskrostos dorados
1 kg druskos
1 kiaušinio baltymo
2 skiltelių česnako
šakelės rozmarino
šakelės petražolių
1 citrinos sulčių

Gaminimas:

Žuvies neskuskite, nes kai nusiims druskos sluoksnis, kartu pasišalins ir odelė su žvynais. Žuvį įtrinkite tarkuotu česnaku, prikiškite į jos vidų rozmarinų, smulkintų petražolių. Apšlakstykite citrinos sultims.
Kiaušinio baltymą išplakite iki standumo. Sumaišykite su druska. Druską rekomenduoju rinktis rupią.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą, suberkite 1/3 druskos, įdėkite ant jos žuvį ir užklokite druska. Jei žuvis svers daugiau nei 1 kg, rekomenduoju naudoti 1,5 kg druskos.
Kepkite iki 30 min. Neperkepkite. Žuvies temperatūra turi būti iki 70 laipsnių.
Skaniausia žuvis, žinoma, yra šviežia, o vietoj dorados galite rinktis lydeką, menkę ar kitą žuvį.
Kai žuvis iškeps, išjunkite temperatūrą, praverkite orkaitės duris ir palaikykite ją ten apie 15 min., kad žuvis pailsėtų po ilgo kepimo.
Nulupkite druską ir skanaukite.