Reikės:

  • 1 stiklinės (250 ml) greito paruošimo avižinių dribsnių
  • 1/2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio
  • 1 mažos morkos
  • 200 g žiedinių kopūstų
  • 1 v.š. sojos padažo
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • mėgstamų prieskonių
  • žiupsnelio asafetidos (šis prieskonis ne tik pakeičia česnakus ir svogūnus, bet ir apsaugo nuo pilvo pūtimo)
  • aliejaus arba ghi sviesto kepimui

Paruošimas:

Avižinius dribsnius beriame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu arba sultiniu, įpilame 1 v.š. sojos padažo ir gerai permaišome.

Stambiai supjaustome žiedinį kopūstą, dedame į puodą su vandeniu. Kai vanduo užverda, verdame apie 5 minutes.
Morką sutarkuojame smulkia tarka, žiedinį kopūstą – stambia.
Daržoves dedame į dubenį su avižiniais dribsniais.

Pagardiname asafetida ir gerai permaišome. Jei masė išeina skysta, įberkite miltų.

Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi sviesto. Iš paruoštos masės formuojame kotletukus ir apkepame iš abejų pusių.
Tiekiame šiltus su šviežių daržovių salotomis.