Reikės:
- 1 stiklinės (250 ml) greito paruošimo avižinių dribsnių
- 1/2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio
- 1 mažos morkos
- 200 g žiedinių kopūstų
- 1 v.š. sojos padažo
- druskos, pipirų pagal skonį
- mėgstamų prieskonių
- žiupsnelio asafetidos (šis prieskonis ne tik pakeičia česnakus ir svogūnus, bet ir apsaugo nuo pilvo pūtimo)
- aliejaus arba ghi sviesto kepimui
Paruošimas:
Avižinius dribsnius beriame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu arba sultiniu, įpilame 1 v.š. sojos padažo ir gerai permaišome.
Stambiai supjaustome žiedinį kopūstą, dedame į puodą su vandeniu. Kai vanduo užverda, verdame apie 5 minutes.
Morką sutarkuojame smulkia tarka, žiedinį kopūstą – stambia.
Daržoves dedame į dubenį su avižiniais dribsniais.
Pagardiname asafetida ir gerai permaišome. Jei masė išeina skysta, įberkite miltų.
Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi sviesto. Iš paruoštos masės formuojame kotletukus ir apkepame iš abejų pusių.
Tiekiame šiltus su šviežių daržovių salotomis.