Visiems lašišos mėgėjams išbandyti šį receptą labai rekomenduoju, kadangi lašiša iškepa be galo aromatinga, minkšta ir su gurmanišku vyno skonio akcentu. Lašišos kepti ilgiau negu 15 min. nereikėtų, nebent jūsų lašišos filė gabalėliai yra itin stori. Vyną naudokite tokį, kokį mėgstate, svarbu, kad jis nebūtų saldus.

3–4 porcijoms reikės:

  • 400–450 g lašišos filė
  • 110 ml baltojo sauso vyno
  • 1 citrinos
  • 5 krapų šakelių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
  2. Lašišos filė supjaustome į keletą gabalėlių, aptepame aliejumi šonus ir paviršių, apibarstome druska, pipirais. Atidedame į šalį.
  3. Citriną supjaustome griežinėliais.
  4. Kepimo formoje (su aukštesniais kraštais) išdėliojame citrinos griežinėlius, krapų šakeles, ant jų dedame lašišos gabalėlius.
  5. Į kepimo indą supilame vyną ir uždengiame aliuminio folija.
  6. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min., kol ant lašišos filė pasirodo balti baltymų burbuliukai. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Ant lašišos viršaus galite papildomai užbarstyti šviežių krapų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)