Darbo tikrai nedaug, skonis irgi puikus, o ir produktų nereikia viso kalno, užtenka viso labo tik penkių ingredientų.

Jeigu ir jūs, kaip ir aš, nedraugaujate su rimtais desertais, bet kartais taip norisi saldaus gabalėlio prie kavos, tai šis tortas kaip tik jums.

  • 700 g maskarponės sūrio
  • 1 didelio apelsino arba 2-3 mandarinų
  • 2 pakeliai sausainių
  • 200 g sviesto
  • 150 g juodo šokolado

Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių.

Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.

Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Į ją beriame sausainius ir suspaudžiame.
Tirpiname šokoladą puode, kuriame buvo sviestas, po truputį dedame maskarponę ir maišome, kad masė taptų vientisa. Išspaudžiame apelsino sultis ir gerai išmaišome. Supilame šokolado masę ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

Puošiame pagal poreikius.

Šokoladinis tortas