aA
Linksmasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia pasigaminti tikrą italų virtuvės „hitą“ – lazaniją. Jis pasakoja, kad Italijoje yra gausybė lazanijos gaminimo būdų, kurie priklauso atskiriems regionams. Vienu tokiu gaminimo būdu, kurį išmoko gaminti iš savo mamos, laidos „Gardu Gardu“ vedėjas ir dalijasi.
Gian Luca Demarco
© Laidos kūrėjų nuotr.

Lazanija

Reikės:

  • 2 pakuočių (po 500 g) lazanijos lakštų
  • 500 g jautienos faršo
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 200 g virto itališko kiaulienos kumpio
  • 2 rutuliukų mocarelos sūrio
  • 200 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 600 g pomidorų tyrės
  • juodojo balzaminio acto
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • maltos mėsos prieskonių

Bešamelio padažui reikės:

  • 2 l pieno
  • 200 g sviesto
  • 200 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • muskato riešuto
Sotūs itališki pietūs pagal Gian Luca Demarco: išdavė savo mamos lazanijos receptą
© Laidos kūrėjų nuotr.


Gaminimas:

Svogūną, salierą ir morką supjaustyti smulkiais kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus ir suberti smulkintas daržoves. Apkepinti, primažinti kaitrą iki vidutinės ir palikti troškintis 2 minutes. Tada sudėti jautienos faršą, gerai apkepinti ir, kai išgaruoja skystis bei pradeda lipti prie dugno, įpilti porą šlakelių juodojo balzaminio acto. Gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų bei maltos mėsos prieskonių. Tada supilti pomidorų tyrę, išmaišyti, sumažinti iki silpnos kaitros, pridengti ir leisti 20 minučių troškintis.

Bešamelio padažui prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Nuolat maišyti šluotele iki vientisos tvirtos masės. Tada po truputį supilti pieną ir nuolat maišyti iki vientisos blizgios masės. Įberti druskos, pipirų ir įtarkuoti ketvirtadalį muskato riešuto. Viską gerai išmaišyti ir nukelti nuo kaitros.

Giliame inde sumaišyti bešamelio padažą su išsitroškinusia jautienos ir pomidorų tyrės mase.

Kepimo inde sluoksniuoti: padažas, plėšytos mocarelos gabaliukai, plėšyto virto kumpio gabaliukai, keli žiupsneliai tarkuoto parmezano sūrio, lazanijos lakštai, vėl padažas ir t.t. Viršutinis sluoksnis: padažas, mocarela, kumpis ir gausus sluoksnis tarkuoto parmezano sūrio.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusią lazaniją ištraukti iš orkaitės ir leisti 15 minučių „pailsėti“.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Kulinarinis 2019-ųjų horoskopas: ką valgyti, kad metai būtų sėkmingi (23)

Vandeniui – egzotiškos jūrų gėrybės, Jaučiui – šviežios daržovės, Šauliui –...

Avokadas – miško sviestas: ką iš jo galima padaryti ir kodėl jį verta valgyti (20)

Avokadas dar kitaip vadinamas aligatorine kriauše. Savo gimtinėje Vidurio Amerikoje avokadas...

Minusinė temperatūra restorane nesutrukdė ragauti garuojančio troškinio

Kasmetiniame Kinijos Harbino miesto ledo festivalyje turistai valgė troškinio restorane iš ledo...

Žiemos tortas su spanguolėmis: gražiau ir gardžiau nebūna (7)

Trys karaliai – šventinio laikotarpio užbaigimas, tad kodėl ir šią dieną nepasilepinus...

Japonijos sušių karalius už milžinišką tuną paklojo 3,1 mln. dolerių (16)

Japonijos verslininkas Kiyoshis Kimura už milžinišką tuną sumokėjo rekordinę 336 mln. jenų...

Top naujienos

Po partizanų kalbos suskaudo ir Kremliui: išpylė melo dozę, o kas už ją atsakys? (13)

Karo nusikaltėliai, civilių skerdikai, nacių bendrininkai. Taip Lietuvos partizanus pastaraisiais...

Prie žagrės liekančių vis mažiau: ekonomistai brėžia liūdną perspektyvą su šlakeliu vilties (23)

Kol pasaulis svyruoja ties ekonominės krizės riba, galime pasižiūrėti, kokie metai buvo Lietuvos...

„Facebook“ ir Lietuvoje ištrynė šimtus paskyrų, kurias slapta kontroliavo „Sputnik“ darbuotojai

Socialinis tinklas „Facebook“ ketvirtadienį pranešė, kad Lietuvoje ir kitose Rytų Europos...

Mažvydas Jastramskis. Prezidento rinkimai: ar taps Skvernelis trečiuoju žirgu? (72)

Apklausos rodo, kad prezidento rinkimuose ryškėja du favoritai – Ingrida Šimonytė ir Gitanas...

Namo vežamą vyrą išgąsdino pavežėjas – valdžia žada, kad „klevo lapai“ greitai nebedirbs (17)

Lietuvos didmiesčių gyventojai ieškantys alternatyvos taksi jau keletą metų naudojasi pavežėjų...

Valančiūnui įsimintiną pamoką davęs NBA kietuolis: Songaila ir Woltersas yra mano vyrukai specialiai DELFI iš Londono (5)

Vašingtono „Wizards“ ekipai šis NBA sezonas prasidėjo tragiškai, o ieškant to priežasčių...

Į sąjungininkę Europos pakrašty vykstantis Putinas bus pasitiktas kaip roko žvaigždė (78)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį atvyksta vizito į Serbiją , itin svarbią...

Smurto protrūkis Kėdainių rajone: moteris bandė suspardyti ir uždaužyti šunelį lazda atsakomybės neišvengs (29)

Trečiadienio vakarą, apie 16 val. 30 min. gyvūnų gerovės tarnyba „ Pifas “ gavo iškvietimą...

Nesumeluotas emigracijos veidas, apie kurį drįsta prabilti ne kiekvienas lietuvis: buvome tikri vergai (134)

Dunganone sutiktas lietuvis Romualdas pasakoja, kad pirkdamas lėktuvo bilietus už skolintus pinigus...

Baisiausią smurto ataką išgyvenusio miestelio gyventojai po „Brexit“ balsavimo: tai katastrofa (42)

Sorcha McAnespy Theresos May „Brexit“ susitarimo pralaimėjimą įvardija vienu žodžiu...