Reikės:

(4–5 porcijos)

5–6 vidutinio dydžio bulvių (apie 700 g)
2 šaukštų sviesto plius šaukšto aplieti viršui ir trupučio formai patepti
2 porų, pjaustytų plonais griežinėliais
4 kiaušinių
stiklinės pieno
100 ml grietinėlės
druskos, pipirų
150 g rūkytos lašišos, pjaustytos plonomis juostelėmis
2 šaukštų smulkintų krapų

Bulvių ir lašišos apkepas

Gaminimas:

Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir padėkite į šalį.
Keptuvėje ištirpinkite du šaukštus sviesto ir kepkite porus, kol suminkštės.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir sumaišykite su pienu bei grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.
Sviestu patepkite nedidukę (maždaug 23 cm skersmens) kepimo formą.
Formos dugną išklokite maždaug trečdaliu virtų bulvių, sudėkite pusę keptų porų ir pusę lašišos, paberkite žiupsnelį krapų, vėl dėkite bulvių, porų, lašišos, krapų ir vėl ant viršaus bulvių.
Apliekite kiaušinių ir grietinės mišiniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Ištraukę iš orkaitės patepkite dar šaukštu sviesto. Palaukite dar apie 10 minučių ir mėgaukitės.