Reikės:

800 g kiaulienos nugarinės pjausnių (kiekvienas ~1 cm storio)
400 g kiaulienos faršo
1 kiaušinio
1 piršto ilgio poro gabalėlio (arba 1 nedidelio svogūno)
2/3 š. druskos
0,5 a. š. juodųjų pipirų
saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

1. Kiekvieną pjausnį išmušame su mėsos plaktuku iš abiejų pusių, kol suplonėja ir pasidaro delno dydžio. Po to iš abiejų pusių kiekvieną pjausnį šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.

2. Faršą sumaišome su kiaušiniu, įberiame druskos ir juodųjų pipirų. Porą susmulkiname, įmaišome į faršą. Faršą padaliname į tiek gabalėlių, kiek yra pjausnių.

3. Ant kiekvieno pjausnio dedame po gabalėlį faršo, pjausnį susukame.

4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame suktinukus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

5. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

6. Suktinukus sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame maždaug 1 cm vandens ir kepame įkaitintoje orkaitėje 35 min., po to apverčiame ir kepame dar 35 min., kol suktinukai apskrunda. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)