Keksiukų tešla labai greitai paruošiama, tad ilgai virtuvėje neužtruksite. Vietoj mėlynių galite naudoti gervuoges, vyšnias ar avietes. Šie mėlynių keksiukai išlieka minkšti ir kvapnūs keletą dienų, jei atvėsusius laikysite uždengtus.

9 dideli keksiukai

Reikės:
(stiklinė 240 ml)

  • 70 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 200 g šaldytų arba šviežių mėlynių
  • ¾ stiklinės grietinės
  • 0,5 citrinos smulkiai nutarkuota žievele
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • ¼ arb. š. kepimo sodos
  • ¼ arb. š. smulkios druskos
  • 0,5 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3 arb. š. rudojo arba baltojo cukraus (keksiukams apibarstyti)
Mėlynių keksiukai

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpdome mikrobangų krosnelėje, paliekame šiek tiek pravėsti.
  2. Viename inde sviestą sumaišome su kiaušiniu, citrinos žievele, 0,5 stiklinės cukraus ir grietine. Po to įmaišome kepimo miltelius, sodą, cinamoną, vanilinį cukrų ir druską. Lengvai išmaišome, kol šiek tiek suputos. Įmaišome miltus, kol nelieka gumulėlių (tešla bus tiršta), ir pabaigoje įmaišome mėlynes (jei naudojate šaldytas uogas, atšildyti nereikia) pasilikdami nedidelę saują.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
  4. Į keksiukų formeles išdėliojame 9 keksiukų kepimo popierėlius. Jei nenorite naudoti keksiukų popierėlių, tuomet patepkite keksiukų formą sviestu. Tešlą paskirstome į 9 keksiukų formeles, apdėliojame likusiomis mėlynėmis, kiekvieną keksiuką apibarstome cukrumi ir kepame įkaitintoje orkaitėje 30–35 min. Kepimo pabaigoje mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar iškepęs keksiukų vidus. Keksiukai turi vos apskrusti. Kai keksiukai iškepa – traukiame iš orkaitės, atvėsiname ir skanaujame.
Mėlynių keksiukai