Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ir pan. Jokio papildomo padažo kepsneliams tikrai nebereikia, nebent esate didelis padažų mėgėjas. Tuomet papildomai galite rinktis barbekiu ar aštrų padažą.

Jei nemėgstate svogūnų, galite jų nedėti arba naudoti kitas mėgstamas daržoves. Improvizavimui ribų nėra!

6 porcijoms reikės:

  • ~700 g kiaulienos nugarinės
  • ~6 v. š. majonezo
  • 80 g sutarkuoto mocarelos sūrio
  • 80 g sutarkuoto fermentinio sūrio (
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • druskos, česnako miltelių, džiovintų petražolių, baltųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių

Gaminimas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustome nedideliais, ~1,5 cm storio gabalėliais. Šiuos gabalėlius išmušame mėsos muštuku.
  2. Norimą kiekį prieskonių sumaišome indelyje, apibarstome kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių. Paliekame pasimarinuoti šaldytuve ~15 min. ar ilgiau arba galima kepti iš karto.
  3. Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome griežinėliais.
  4. Kiaulienos gabalėlius išdėliojame ant kepimo skardos, apibarstome svogūnu, ant visų gabalėlių tolygiai užtepame majonezo, apibarstome sutarkuotais sūriais. Uždengiame kepimo folija.
  5. Kepsnelius, uždengtus folija, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ~25 min., tuomet nuimame foliją ir dar kepame ~20 min., kol kepsneliai gražiai apskrunda.

Be galo skanu ir taip paprasta!