12 keksiukų reikės:

  • 225 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 5 v. š. konservuotų avinžirnių ar pupelių skysčio
  • žiupsnelio druskos
  • 55 g bekvapio kokosų aliejaus
  • 40 g riešutų sviesto
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 160 g cukraus
  • 3 v. š. sojų jogurto
  • 60 g sojų pieno
  • 12 slyvų (arba kitų uogų, arba uogienės)


Ką daryti?

1. Miltus prasijoti į dubenį ir suberti kepimo miltelius.

2. Išplakti konservuotų avinžirnių ar pupelių skystį su žiupsneliu druskos. Aš tai darau stiklinėje su rankiniu plakikliu, kuris turi tokį antgalį – šluotelę. Neblogai išsiplaka ir su paprastu. Konservų skysčio tūris turi bent padvigubėti arba patrigubėti.

3. Kitame dubenyje sumaišyti skystą kokosų aliejų su riešutų sviestu, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, sojų pieną ir jogurtą. Gerai viską išmaišyti.

4. Į šį mišinį supilti išplaktą konservų skystį. Lėtai įmaišyti.

5. Sumaišyti šlapiąjį ir sausąjį mišinius.

6. Išdalinti tešlą į 12 keksiukų formelių. Šis kepinys turi pakankamai riebumo, tad į popierines formeles papildomai tepti aliejaus nereikia.

7. Į kiekvieną keksiuką įsmeigti po dvi slyvos puseles arba apiberti mėlynėmis. Galima uždėti po šaukštelį braškių uogienės ir truputį paspausti gilyn į tešlą.

8. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kiek kepti? Klausimas sudėtingas, turint omeny, kad mūsų orkaitė yra dujinė, kaitina tik iš apačios ir yra gana sena. Mes tokiomis sąlygomis kepame 45 minutes, bet su naujesnėmis elektrinėmis ir įjungus vėjelio funkciją turėtų užtekti kokių 25 minučių. Stebėkite!

Keksiukai su slyvomis

Receptu dalijasi tinklaraštis Mi ir Do virtuvė.

Šaltinis
Temos
Projektas „Tapk auGalingas“