Reikės:
- 700 g šamo filė
- 6 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 2/3 puodelio smulkintų petražolių
- 1 1/2 puodelio smulkintų pomidorų
- 2 v. š. pomidorų pastos
- 250 ml žuvies arba jūrų gėrybių sultinio
- 1/2 puodelio sauso balto vyno
- žiupsnelio raudonėlio
- žiupsnelio čiobrelio
- pipirų
- druskos
- 1/4 a. š. čili padažo
Gaminimas:
- Puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Suberiame smulkintą svogūną ir maišydami kepiname 4 minutes.
- Suberiame smulkintą česnaką ir kepiname dar minutę.
- Suberiame smulkintas petražoles, išmaišome ir dar porą minučių pakepiname.
- Į puodą suberiame smulkintus pomidorus, įspaudžiame pomidorų pastos ir viską troškiname apie 10 minučių.
- Įpilame sultinį, vyną ir suberiame kubeliais pjaustytą žuvį. Užverdame, uždengiame puodą ir troškiname apie 5 minutes arba tol, kol žuvis suminkštės ir taps trapi.
- Suberiame visus prieskonius, išmaišome, leidžiame pavirti dar porą minučių ir nukeliame nuo ugnies.
Skanaus!