Prireiks:

  • 1 kg graikiško jogurto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 3 šaukštų kukurūzų krakmolo (galima pakeisti 2 šaukštais miltų)
  • 1 laimo
  • 3 kupinų a.š. matcha arbatos miltelių
  • 200 g sviestinių sausainių
  • ~3 šaukštų kokosų aliejaus (arba 80 g sviesto)
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • žiupsnelio druskos
Sūrio pyragas su žaliąja arbata

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  2. Sausainius pagrindui sumalti su maisto smulkintuvu arba tiesiog sudėti į maišelį ir gerai sutrinti kočėlu. Į trupinius dėti 2 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Kokosų aliejų (ar sviestą) ištirpdyti ir užpilti ant sausainių. Gerai išmaišyti. Masę sudėti į torto formą atsegamais šonais, suspausti ir šauti į orkaitę 5 minutėms – tiesiog kol padas truputį sutvirtės ir apskrus.
  3. Tuo metu dideliame inde sumaišyti graikišką jogurtą su cukrumi, krakmolu ir matcha milteliais. Viską geriausia suplakti rankiniu elektriniu trintuvu. Į dubenį nutarkuoti žaliąją laimo odelės dalį, taip pat supilti išspaustas jo sultis. Tuomet po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakti.
  4. Pagamintą kremą užpilti ant pakepusio pagrindo ir dėti į orkaitę 15-kai minučių. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 130 laipsnių ir pyragą kepti dar apie 40–50 minučių. Jis bus iškepęs tuomet, kai pats vidurys dar švelniai liūliuos, bet kraštai jau bus visiškai tvirti. Artėjant kepimo laiko pabaigai, patarčiau formą vis švelniai pajudinti, taip patikrinant vidurį.
  5. Pyragui iškepus, peiliu atsargiai apeiti pyrago kraštą, kad šis atliptų nuo skardelės. Kitu atveju pyragas gali suskilti, kadangi vėsdamas jis truputį susmenga. Palaukti, kol atšals iki kambario temperatūros, o tuomet palaikyti šaldytuve bent 4 valandas arba geriausia per naktį.