Reikės:

  • 600 g maltos baltos žuvies
  • 3 v. š. smulkintų krapų
  • 1 v. š. dižono garstyčių
  • 1 v. š. kaparėlių
  • 400 g (skardinė) sviestinių pupelių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 1 puodelio panko džiūvėsėlių
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Patiekimui: daigų, citrinos skiltelių, salotų lapų

Baltos žuvies kotletai

Gaminimas:

  1. Į elektrinį trintuvą sudedame smulkintą žuvį, nuplautas ir nusausintas pupeles, krapus, kaparėlius, druską su pipirais ir viską susmulkiname.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  3. Formuojame kotletus, pavoliojame panko džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių po 3–4 minutes.
  4. Iškepusius kotletus dedame ant popierinių rankšluosčių sugerti riebalų pertekliui.
  5. Patiekiame su žalumynais, salotomis, citrina arba daigais.

Skanaus!