Nors čia tiks bet kokia šiek tiek riebesnė mėsa, aš pati rinkčiausi vištienos šlaunelių mėsą be kaulų ir be odos. Jeigu nuspręsite į sriubą dėti mėsos, supjaustykite ją nedideliais gabaliukais, pasirinkite kuo didesnį puodą ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Tada jau dėkite svogūnus ir sekite tolesnę recepto seką.

4 porcijoms reikės:

2 šaukštų aliejaus
1 svogūno, pjaustyto smulkiais kubeliais
1 raudonosios paprikos, pjaustytos smulkiais kubeliais
2 šaukštų koncentruotos pomidorų pastos
2 a. š. džiovintų mėtų
žiupsnelio aitriosios paprikos, pagal skonį
100 g raudonųjų lęšių
100 g bulguro kruopų
1,5 l daržovių sultinio (arba vištienos)
2 skiltelių česnako, pertrinto
2 šaukštų citrinos sulčių (arba daugiau, pagal skonį)
druskos, jeigu reikia

Gaminimas:

Puode įkaitinkite aliejų, pakepkite ant jo svogūnus, kol šie suminkštės, apie 5–8 minutes. Suberkite pjaustytą papriką, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, suberkite džiovintas mėtas ir aitriąją papriką. Kaitinkite dar minutėlę.
Lęšius ir bulguro kruopas suberkite į kiaurasamtį, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir suberkite į puodą. Išmaišykite, pakaitinkite minutėlę.
Apliekite viską sultiniu, puodą pridenkite ir leiskite pavirti ant labai lengvos ugnies 30 minučių.
Baigdami virti sudėkite pertrintą česnaką, supilkite citrinos sultis ir viską pagardinkite druska ar trupučiu aitriosios paprikos, jeigu reikia.
Serviruokite nedelsdami.

Skanaus!