Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas detaliai paaiškina, prie kokių maisto produktų dera skirtingos pelėsinio sūrio rūšys.

Pirmiausia, A. Polenino teigimu, norint pelėsinį sūrį pasirinkti tinkamai, svarbu įvertinti, su kuo jį ketinama derinti lėkštėje. Maisto gamybos ekspertas pateikia esmines gaires, kurios neabejotinai pravers ieškant geriausių skonio derinių.

Kamamberas

Pasakodamas apie kamamberą A. Poleninas sako, kad siekiant atskleisti geriausias šio pelėsinio sūrio savybes visų pirma svarbu jį teisingai patiekti – supjaustyti tarytum pyragą. Šį sūrį puikiai tinka valgyti vienui vieną, o jei norisi skanauti įdomiau – siūloma išbandyti kamambero ir džiovintais vaisiais gardintos duonos derinį. Be to, labai skanu kamambero sūrį paskaninti džemu ar šviežiu medumi.

„Taip pat kamamberą galima naudoti ir gaminant skirtingus patiekalus. Pavyzdžiui, ypač populiaru šį sūrį iškepti orkaitėje, o vėliau patiekti su salotomis, duona ar obuoliais. Kadangi šis sūris lengvai tirpsta, jis gali tapti ir puikiu originalaus padažo pagrindu – tereikia sumaišyti sūrį su grietinėle ar garstyčiomis, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais“, – pasakoja A. Poleninas.

Brie sūris

Iš Prancūzijos į visą pasaulį atkeliavęs ir sparčiai išpopuliarėjęs lengvos tekstūros pelėsinis sūris brie, pasak A. Polenino, bemaž populiariausias pelėsinis sūris tarp lietuvių. Dėl kiek saldaus skonio ekspertas šį sūrį rekomenduoja derinti su kitais saldžiais produktais.

„Klasikinis, todėl išties nepriekaištingas skonių derinys – brie sūris su šviežiomis uogomis, pavyzdžiui, vynuogėmis ar avietėmis. Taip pat šis pelėsinis sūris puikiai dera ir prie vaisių – kriaušių ar obuolių. Šis sūris puikiai tiks gardiems pusryčiams: verta išbandyti šviežio kruasano, brie sūrio ir aviečių uogienės derinį, kuriam dar niekas neliko abejingas“, – sako A. Poleninas.

Mėlynasis pelėsinis sūris

Pasakodamas apie mėlynąjį pelėsinį sūrį ekspertas atkreipia dėmesį, kad tokio sūrio prekybos tinklų lentynose galima rasti pačių įvairiausių porūšių. Pavyzdžiui, pagaminto iš avių pieno, rausvojo, rokforo, gorgonzolos ir kitų. Visi jie pasižymi pikantišku, kartais – kiek rūgštesniu ar aitresniu skoniu, tačiau tai suteikia plačias tokio pelėsinio sūrio derinimo su kitais ingredientais galimybes.

„Pavyzdžiui, salotoms mėlynasis pelėsinis sūris neabejotinai suteiks pikantiško poskonio, taip pat taps esminiu ir neatsiejamu skirtingų padažų ingredientu. Ieškodami mėlynojo sūrio derinių su kitais produktais nevenkite eksperimentuoti: verta tokiu sūriu apibarstyti picą ar pagardinti makaronus, abejingų nepalieka ir tokio sūrio derinys su kriaušėmis – tiks ir salotoms, ir keptam užkandžiui, pavyzdžiui, ant mielinės tešlos sudėkite kriaušės riekeles ir pabarstykite sūrio“, – sako A. Poleninas.

Pelėsinis ožkų pieno sūris

Galiausiai A. Poleninas rekomenduoja paragauti ir dažno dar nespėto atrasti pelėsinio ožkų pieno sūrio. Toks, pasak eksperto, puikiai tinka ir netoleruojantiems laktozės.

„Pelėsinis ožkų sūris išsiskiria minkšta tekstūra, yra palyginus tąsus. Šis sūris nepriekaištingai dera su traškia duonele, džiūvėsiais ar sausainiais, taip pat puikiai tinka skirtingoms salotoms pagardinti. Kaip ir kamamberas, pelėsinis ožkų sūris gali tapti ir pagrindiniu patiekalu – tinka kepti, gali būti valgomas su salotomis“, – sako A. Poleninas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)