Geriausia bulvių košė nėra trinta

Namų šeimininkės bulvių grūstuvą įvaldžiusios beveik tobulai – šie įgūdžiai perduodami iš kartos į kartą. Jei šį metodą naudojate ir jūs, neatsisakykite jo. Nepatartina bulvių košę ruošti naudojant trintuvą ar virtuvės kombainą, nes konsistencija tuomet bulvių košės primins ne šilkinio švelnumo kremą, o klijus, rašo thekitchn.com.

Bulvių rūšys

Tinkamų bulvių pasirinkimas – esminis dalykas. Visas bulves būtų galima suskirstyti į tirs kategorijas: labai krakmolingos, pasižyminčios dideliu lipnumu ir tos, kurios atsiduria per vidurį. Pirmoji taisyklė – bulvių košei nepatartina naudoti itin lipnių bulvių. Jos netinkamos dėl dviejų priežasčių: pirma, tokių bulvių nepavyksta pakankamai gerai susmulkinti, antra, jos nepakankamai gerai absorbuoja pieno produktus.

Bulvių košė

Virti su lupenomis

Rekomenduojama virti neluptas ir nepjaustytas bulves. Ši taisyklė aktuali dėl trijų priežasčių: nenuluptos ir nesupjaustytos bulvės absorbuos mažiau vandens jas verdant ir išsaugos daugiau krakmolo. Antra, mažesnis vandens kiekis padeda išvengti per didelio lipnumo, vandeningumo ir kartu užtikrina, kad bulvės geriau absorbuotų pieno produktus. Galiausiai nulupti jau išvirtas bulves pavyks kur kas greičiau ir paprasčiau. Jei bulvių košę ruošiate naudodami maisto malūnėlį, odelės bus pašalintos produkto malimo proceso metu. Jei tokio prietaiso neturite, turėsite šį darbą atlikti, kol jos dar šiltos.

Bulvių košė

Pirmenybė sviestui

Svarbu pieno produktus prieš sudedant į grūstas bulves pašildyti, o sviestas į masę turėtų keliauti pirmiausia. Jei iš pradžių į bulvių masę supilsite pieną ir grietinę lygiomis dalimis, košė bus lipni. Jei pirmenybę suteiksite sviestui, jis apgobs krakmolą, o galutinis rezultatas bus švelnus lyg šilkas. Taigi grietinę primygtinai rekomenduojama į masę sukrėsti ir supilti tik po sviesto.

Nepamirškite, kad sviesto skonį ragaujantieji pajaus iš karto, todėl rinkitės geros kokybės produktą. Geriau naudoti nesūdytą, kad būtų lengviau kontroliuoti galutinį bulvių košės sūrumą. Jei vis tik pageidaujate naudoti sūdytą sviestą, vėliau papildomai druskos nedėkite, kol neparagausite košės ir neįsitikinsite, kad sūrumo tikrai trūksta. Jei pageidaujate riebesnio galutinio produkto, kai bulvių košė jau bus lėkštėje, papildomai pagardinkite ją grietine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)