Svetainė „The Kitchn“ dalijasi penkiais patarimais, kurie pravers renkantis bananus:

1. Pažiūrėkite, kokios spalvos bananai.

Renkantis bananus geriausia kliautis regimais požymiais. Visi bananai kekėje turėtų būti ryškios geltonos spalvos, o galiukai – žalsvi.

2. Apgalvokite, kada valgysite bananus.

Jei norite valgyti maksimaliai sunokusius bananus, planuokite, kada juos valgysite.
Jei norite valgyti iš karto, rinkitės ryškiai geltonus bananus be žalsvų galiukų. Šiuo atveju nebaisios ir rudos dėmelės, rodančios sunokimą.

Jei vaisius valgysite po kelių dienų, bananai turėtų būti ryškiai geltoni, o galiukai žali. Laikykite tokius bananus kambario temperatūroje, per kelias dienas jie galutinai sunoks.

3. Bananai turi būti tvirti, kiek pūsti.

Neprinokę bananai yra kieti, nokdami jie suminkštėja. Pirkite bananus, kurie atrodo tarsi kiek pūsti, bet kartu yra stangrūs, sveika, vientisa žievele, neįtrūkusiais galiukais.

4. Nepirkite bananų įtrūkusia žievele ar su giliomis rudomis dėmėmis.

Rudos dėmelės ant banano rodo jo sunokimą, bet gilios rudos dėmės – požymis, kad banano minkštimas pažeistas. Tas pats pasakytina ir apie įtrūkusią žievelę.

5. Nesirinkite bananų, kurių žievelė turi pilkšvą atspalvį.

Net jei bananų žievė be gilių rudų dėmių ir įtrūkimų, nepatartina pirkti vaisių, jei visa žievė yra dulsvo, pilkšvo atspalvio. Blanki spalva gali būti ženklas, kad juos laikė šaltyje arba per dideliame karštyje. Tokiomis sąlygomis bananai tinkamai neprinoksta, nukenčia jų skonis ir tekstūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)