„Bet rūpintis gamyba nebuvo taip paprasta, kaip atrodė iš pradžių, todėl netrukus prie manęs prisijungė draugė Simona Talmantaitė. Dabar šokolado augimu rūpinamės dviese“, – nuoširdžiai šypsodamasi pasakoja Karolina.

Interviu su ja – atsiųstame pranešime.

– Ar jūsų pirkėjai tik veganai?

– Ne, bet žodis „veganiškas“, mūsų šokoladą parduotuvių lentynose padeda atrasti tiems, kurie ieško sveikų produktų. Stengiamės nuolat komunikuoti pagrindinę mūsų idėją – šis šokoladas skirtas visiems, kurie nori valgyti sveikai ir bando atsisakyti cukraus, bet mėgsta gerą, kokybišką šokoladą. Taip pat tiems, kurie dėl tam tikrų produktų netoleravimo turi atsisakyti šio skanėsto ir rinktis tik veganiškus produktus. Be to, šį šokoladą drąsiai gali valgyti ir sergantys diabetu bei maži vaikučiai. Mūsų visuomenė yra vartotojiška, o tai turi dvi puses. Minusas, kad turim daug nereikalingų daiktų ir valgom daug netinkamo maisto, bet kartu turime didžiulį pasirinkimą, taigi, jeigu galime rasti skanų, ypatingą ir svarbiausia – sveiką maistą, kam rinktis jokios vertės neturintį produktą?

– Be cukraus, glitimo, laktozės, sojų lecitino. Kas belieka?

– Taiklus klausimas. Žmonės dažnai klausia to paties. Juk pagrindinės sudedamosios šokolado dalys turi būti kakava ir kakavos sviestas, o visa kita tik slepia visas geriausias šokolado natas. Cukrus yra pigus ir nesveikas saldiklis, kuris greitai suteikia energijos, bet ji taip pat greitai ir dingsta, o ką jau kalbėti apie kalorijas ir žalą. Todėl cukrų pakeitėme stevija, o dabar keisime į beržų cukrų – ksilitolį. Beržų cukrus – natūralus saldiklis. Jis sveikas, taip pat tinka sergantiems diabetu, nekenkia dantims ir yra ypač skanus. Na, o lecitinai šokolado masę „sukabina“, jis greičiau tirpsta. Kadangi mes nededame jokių kenksmingų, nesveikų medžiagų, lecitinų taip pat, šokolado termiškai neapdorojame, jis pakankamai trapus. Tokia konsistencija dažną stebina. Taip pat į šokolado masę dedame ryžių grietinėlės, kad šokolado skonis būtų švelnesnis. Siekdami, kad skonis būtų stiprus, kakavos dedame nuo 80% iki 90%. Taigi, visus nesveikus dalykus pakeičiame sveikais ir gauname stiprų, gerą ir, svarbiausia, sveiką produktą.

– Kaip lietuviai reaguoja į šokoladus su rožėmis, druska ir kitais neįprastais ingredientais?

– Mes labai smalsi tauta, tad visi noriai ragauja šokoladus ir lieka maloniai nustebinti, o šokoladas su levandomis – pats perkamiausias. Tikrai galime džiaugtis, kad lietuviai mėgsta naujoves ir vertina gurmanišką maistą. Kartais atrodo, kad yra susidariusi nuomonė, jog šokoladas be cukraus – nevalgomas ir apskritai neįmanomas. Tačiau dabar visame pasaulyje auga karta, kuri vis stipriau vertina sveiką gyvenseną ir maistą, ekologiją ir stengiasi tausoti mus supančią aplinką.

Visą interviu su „Ach“ autore skaitykite antrajame dizaino leidinyje „Created in Lithuania“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)