Pasinaudokite šiais penkiais patarimais, ir kiaulienos kepsniai ant grotelių visada bus minkšti bei sultingi:

1. Pirkite storesnius, iš centro išpjautus kepsnius

Jūsų valia, ar pirkti mėsą su kaulu, ar be, svarbiausia pirkti išpjovas iš centro, nes šios dalys būna minkštesnės, taigi kepsneliai beveik garantuotai bus sultingi. Storesni kepsneliai irgi neperkeps ir nebus sausi, nesultingi.

2. Pamirkykite sūriame vandenyje

Viena iš paslapčių – prieš kepant kiaulienos kepsnelius visada reikia pamirkyti sūriame vandenyje, tada jie tikrai bus sultingi. Be to, taip ir apsidrausite – net jei kepsnelius kiek perkepsite, pamirkyti jie vis tiek bus sultingi.

3. Kepkite dvejopoje temperatūroje

Iš kiaulienos kepsnelių tikimės dviejų dalykų – dailių (ir gardžių) grotelių žymių ir sultingo, rausvo vidaus. Šito pasieksite, jei kepsite dviejose zonose. Iš pradžių kepkite labai karštu režimu – tada kepsneliai apskrus, ant jų liks grotelių žymės, o baikite kepti vidutiniu karštumu, kad mėsa iškeptų, bet nebūtų perdžiūvusi.

4. Padažo užpilkite pabaigoje

Nepakartojamą skonį suteiks padažas. Bėda, kad kepant ant grotelių padažu apteptus kepsnelius, padažas ima degti. Tad juo geriau apliekite kepsnelius likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, o tada patiekite.

5. Patiekite kepsnelius 10 min. po kepimo

Nors dažnai ginčijamasi, ar palaikyti iškepusius kepsnius, ar iš karto patiekti, bet kiaulienos kepsneliams galioja neginčytina taisyklė – kai iškepa, juos reikia 10 min. palaikyti. Tada išryškėja visi skoniai, mėsa lengviau pjaustoma. Iškepusius kepsnelius uždenkite dideliu dubeniu ar gaubtu, o po 10 min. galėsite pjaustyti ir valgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)