Pasinaudokite šiais penkiais patarimais, ir kiaulienos kepsniai ant grotelių visada bus minkšti bei sultingi:
1. Pirkite storesnius, iš centro išpjautus kepsnius
Jūsų valia, ar pirkti mėsą su kaulu, ar be, svarbiausia pirkti išpjovas iš centro, nes šios dalys būna minkštesnės, taigi kepsneliai beveik garantuotai bus sultingi. Storesni kepsneliai irgi neperkeps ir nebus sausi, nesultingi.
2. Pamirkykite sūriame vandenyje
Viena iš paslapčių – prieš kepant kiaulienos kepsnelius visada reikia pamirkyti sūriame vandenyje, tada jie tikrai bus sultingi. Be to, taip ir apsidrausite – net jei kepsnelius kiek perkepsite, pamirkyti jie vis tiek bus sultingi.
3. Kepkite dvejopoje temperatūroje
Iš kiaulienos kepsnelių tikimės dviejų dalykų – dailių (ir gardžių) grotelių žymių ir sultingo, rausvo vidaus. Šito pasieksite, jei kepsite dviejose zonose. Iš pradžių kepkite labai karštu režimu – tada kepsneliai apskrus, ant jų liks grotelių žymės, o baikite kepti vidutiniu karštumu, kad mėsa iškeptų, bet nebūtų perdžiūvusi.
4. Padažo užpilkite pabaigoje
Nepakartojamą skonį suteiks padažas. Bėda, kad kepant ant grotelių padažu apteptus kepsnelius, padažas ima degti. Tad juo geriau apliekite kepsnelius likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, o tada patiekite.
5. Patiekite kepsnelius 10 min. po kepimo
Nors dažnai ginčijamasi, ar palaikyti iškepusius kepsnius, ar iš karto patiekti, bet kiaulienos kepsneliams galioja neginčytina taisyklė – kai iškepa, juos reikia 10 min. palaikyti. Tada išryškėja visi skoniai, mėsa lengviau pjaustoma. Iškepusius kepsnelius uždenkite dideliu dubeniu ar gaubtu, o po 10 min. galėsite pjaustyti ir valgyti.