„Svogūnuose yra labai mažai kalorijų, todėl jie puikus pasirinkimas tiems, kurie nori kontroliuoti savo svorį. Taip pat jie yra geras maistinių skaidulų šaltinis, kurios palaiko virškinimo sistemos sveikatą. Dar svogūnuose yra vitaminų, pavyzdžiui, vitamino C, kuris yra antioksidantas, palaikantis imuninę sistemą ir odos sveikatą. Juose taip pat yra nedidelis kiekis vitaminų B6 ir folio rūgšties, svarbių energijos apykaitai ir ląstelių funkcijai. Be to, šiose daržovėse randamos mineralinės medžiagos, pavyzdžiui, kalis, padedantis palaikyti tinkamą skysčių pusiausvyrą ir širdies sveikatą“, – keletą svogūno naudų išskiria gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją