Mėsa – tik iš Lietuvos augintojų

„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius įsitikinęs – vasara yra puikus metas dažniau pasilepinti šviežios mėsos gaminiais ir eksperimentuoti juos kepant grilyje.

„Jei norisi tikrai kokybiško gaminio – būtina rinktis tik itin šviežią mėsą. „Norfa“ prekybos centruose pirkėjams siūloma aukščiausios kokybės šviežia mėsa, nes turime skerdyklą Šilalėje. Tokiu būdu užtikrinamas tiesiausias kelias nuo augintojų iki vartotojų“, – pasakoja specialistas.

Taigi pirkėjai turi galimybę įsigyti tik pačios šviežiausios mėsos. Transportavimas nuo „Rivonos“ mėsinės („Rivona“ priklauso „Norfos“ įmonių grupei – red.), esančios Šilalės rajone, iki visoje Lietuvoje išsidėsčiusių „Norfos“ parduotuvių užtrunka vos kelias valandas.

„Svarbu ir tai, kad daugelyje šių parduotuvių yra mėsos cechai, kur mėsa išpjaustoma, malama. Taip užtikrinama kokybė bei galimybė pirkėjams rinktis iš įvairesnio šviežios mėsos asortimento“, – teigia pašnekovas.

D. Bartošius nurodo, kad šviežios mėsos asortimentą „Norfa“ prekybos tinklo parduotuvėse sudaro kiaulienos, veršienos ir ėrienos skerdienos, atvėsinta išpjaustyta kiaulienos ir jautienos mėsa. Prekybos tinklui taip pat tiekiama išpjaustytos mėsos žaliava ir pusgaminiai: marinuoti šonkauliai, kepimui skirti vyniotiniai, šašlykai, šviežios dešrelės. Jos – vienas pačių populiariausių vasaros pasirinkimų.

Laiko patikrinta kokybė ir šįmetės naujienos

Prekybos tinklo „Norfa“ klientai jau ne vienerius metus drąsiai renkasi čia parduodamas šviežias dešreles. Pasak vyr. mėsininko D. Bartošiaus, šviežios kiaulienos dešrelės su žolelėmis – vienas pačių mėgstamiausių pirkėjų pasirinkimų. Jų receptūra nekinta jau daugelį metų.

„Šiemet pirkėjams pasiūlėme ir naujieną – šviežias tradicines dešreles, kurių sudėtyje yra tik mėsa, česnakas ir druska. Jau dabar pastebime, kad jos susilaukia komplimentų, klientai jas renkasi itin noriai“, – pasakoja pašnekovas.

Jis sako, kad „Norfa“ parduotuvėse galima įsigyti ir „Kaimiškų“ dešrelių, kurios pagamintos kiaulieną sumaišius su jautiena. Taip pat galima paragauti ir kiek egzotiškesnių kiaulienos dešrelių, kurios yra gaminamos naudojant plonas avių žarnas.

Visas dešreles vienijantis akcentas – jos pagamintos tik iš itin šviežios mėsos ir kokybiškų prieskonių.

Svarbiausia taisyklė – negalima dešrelių perkepti

Kiaulienos dešrelės – vienas „saugiausių“ pasirinkimų, jei norisi, kad sočiai pavalgytų ir vaikai. D. Bartošius nurodo, kad kiaulienoje, palyginti su kitų gyvulių mėsa, yra itin daug riebalų: nuo 27 iki 49 procentų. Įrodyta, kad kiauliena yra itin greitai pasisavinama, joje gausu ir B grupės vitaminų.

„Vasarą šviežios mėsos dešrelės dažniausiai kepamos grilyje. Jei norisi, kad dešrelės būtų sultingos, minkštos ir itin skanios – svarbiausia jų neperkepti. Užtenka vos dešimties minučių grilyje, ir jau galima skanauti“, – teigia jis.

Specialistas pataria improvizuoti dešreles patiekiant vaikams. Nors jas iškepti – juokų darbas, vaikai noriau dešreles valgys, jei jos bus susuktos ir suvertos ant iešmelių, prie jų bus patiektos gruzdintos bulvytės ir šviežios, žaismingų formų pjaustytos daržovės.

Šaltinis
Temos
Projektas „NORFA Mėsos klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją