Taip pagaminta mėsa tiesiog tirpsta burnoje

Apie šviežios mėsos kokybę ir platų jos asortimentą „Norfos“ parduotuvėse girdėję tikriausiai net tie, kurie nėra nuolatiniai šio tinklo pirkėjai. Nuo praėjusių metų rudens prekybos tinklas savo pirkėjus džiugina ir lėto virimo gaminiais, kurių receptūras kūrė žinomas restorano šefas Deivydas Praspaliauskas.

Asortimente – ne tik vasarą itin populiarūs ir kepimui grilyje tinkantys lėto virimo kiaulienos šonkauliai, bet ir sprandinė ar karka, jautienos išpjova, antiena, vištiena. Viskas paruošta taip, kad suktis virtuvėje beveik nereikėtų – pakaks 20 minučių pašauti į orkaitę ir pašildyti.

„Lėto virimo metodu verdama mėsa būna itin sultinga, mat ilgą laiką verdama savo sultyse – specialioje vakuuminėje pakuotėje, žemoje temperatūroje. Toks mėsos paruošimo būdas leidžia išsaugoti visas naudingąsias medžiagas pačioje mėsoje ir jos sultyse, kurios dėl gardžių prieskonių tampa puikiu padažu“, – sako bendrovės „Rivona“, priklausančios „Norfos“ prekybos tinklui, mėsinės vadovas Juozas Lebrikas.

Nors gaminami tuo pačiu principu, visi lėto virimo mėsos gaminiai turi savas receptūras – vieni ilgiau marinuojami, kiti gausiau prieskoniuojami. Skiriasi ir jų virimo trukmė – tam, kad būtų tobulai minkšta ir sultinga, jautiena savo sultyse verda ilgiausiai, o švelniai vištienai laiko prireikia mažiau.

„Būtina atidžiai sekti ir tinkamą temperatūros režimo palaikymą, užtikrinantį visuomet nepriekaištingą kokybę ir norimą skonį. Namuose tai padaryti būtų sudėtinga, mat stovėti prie viryklės ir reguliuoti kaitrą tektų mažiausiai pusdienį. Toks gaminimo būdas reikalauja daug laiko ir kantrybės, tad kam vargti, jeigu už jus šį darbą gali padaryti profesionalai“, – sako J. Lebrikas.

Kiauliena atkeliauja iš Lietuvos ūkių

Nors lėto virimo mėsos gaminių pasirinkimas „Norfos“ parduotuvėse išties platus, vasarą į pirkinių krepšelius bene dažniausiai keliauja kiaulienos šonkauliai. Kaip pasakoja J. Lebrikas, šonkauliukai gaunami iš „Rivonos“ įmonėje išpjaustytų lietuviškų kiaulių skerdenų.

Praėjusį rudenį Šilalės rajone duris atvėrusi nauja moderni „Rivonos“ skerdykla šviežia kokybiška kiauliena bei jos gaminiais aprūpina visas „Norfa“ parduotuves. Mėsos kokybei taikomi itin aukšti reikalavimai, tad ne vienerius metus dirbama išskirtinai tik su Lietuvos ūkiais ir tiekėjais, kurių ūkiuose paisoma auginimo technologijų.

Paruošta porcijomis mėsytė prieskoniuojama specialiai atrinktais prieskoniais ir marinuojama BBQ marinatu, o tuomet verdama vakuuminėse pakuotėse, be sąlyčio su vandeniu ir oru. Galite būti ramūs ir tikri – šiuo būdu paruošti mėsos gaminiai taps restorano lygio šedevru ant jūsų stalo, net jeigu virtuvėje esate itin retas svečias.

Šaltinis
Temos
Projektas „NORFA Mėsos klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją