Šiandien mėsainius žino ir mėgsta tiek maži, tiek dideli. Vasarą, kai norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje ir kuo mažiau virtuvėje, mėsainiai yra puikus pasirinkimas. Ypač jie džiugina vaikus.

Švieži ir kokybiško produktai – svarbiausia

Ruošiant mėsainius labai svarbu pasirinkti kokybiškus ir šviežius produktus. „Norfos“ prekybos tinklo parduotuves pačia šviežiausia mėsa aprūpinančios „Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas teigia, jog šiame prekybos tinkle galima drąsiai rinktis mėgstamą mėsą, mat kasdienis skerdimas vyksta griežtai pagal poreikį – tik atsižvelgiant į užsakymus, gautus iš „Norfos“ prekybos centrų: „Po šių užsakymų vykdomas operatyvus skerdienos ar išpjaustytos mėsos pristatymas į visas parduotuves.“

Pašnekovas sako, kad tikrai nėra griežtų taisyklių, kokią mėsą rinktis mėsainių gamybai. „Vieni naudoja tik maltą jautieną, kiti renkasi kiaulienos arba ima perpus jautienos ir kiaulienos faršą“, – pastebi pašnekovas.

J. Lebrikas pastebi, kad gurmanai jau išbandė ir įvairius patiekalus iš sausai brandintos jautienos.

„Mėsainiai su sausai brandinta jautiena? Kodėl gi ne. Tiesa, ją reiktų susmulkinti namuose patiems, mat „Norfos“ parduotuvėse ji brandinama ir po to pakuojama į vakuumines pakuotes, kadangi paprastai žmonės iš jos gamina sultingus kepsnius“, – pasakoja J. Lebrikas.

Siūlome šios vasaros meniu paįvairinti greitai paruošiamais naminiais mėsainiais.

Jautienos mėsainiai

4 vnt reikės:

4 šviežių bandelių;

500 g maltos „Norfos“ mėsos (tinka ir jautiena, ir jautiena maišyta su kiauliena);

4 riekelių sūrio (rinkitės mėgstamiausią – tinka ir olandiškas, ir čederio)

2–3 pomidorų;

1 saldaus svogūno;

5–6 marinuotų agurkėlių;

1 šviežio agurko;

šviežių salotų lapų;

pomidorų padažo;

druskos, maltų juodųjų pipirų;

aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Į maltą mėsą suberkite druską ir pipirus. Suformuokite 4 paplotėlius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Kai paplotėliai iškeps, ant jų dėkite sūrio riekeles, kad jos šiek tiek suminkštėtų ir pasilydytų.

Bandeles trumpai paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje (apie 200 laipsnių temperatūroje).

Abi vidines paskrudintos bandelės puses ištepkite pomidorų padažu ir apdėkite svogūno griežinėliais.

Ant apatinės dalies dėkite salotas, pomidoro, marinuotų agurkėlių griežinėlius ir iškeptą mėsos paplotėlį su sūriu. Ant viršutinės – šviežio agurko griežinėlius, salotas ir mėsainį suvožkite. Kad mėsainis būtų tvirtesnis, galima jį persmeigti specialiu mediniu iešmeliu.

Patarimas: Jei norite, kad svogūnų ir marinuotų agurkėlių griežinėliai geriau laikytųsi, galite juos sumaišyti su pomidorų padažu ir ant bandelės tepti visą masę.

Gaminant mėsainius labai svarbu nebijoti eksperimentuoti. Galbūt norėsite juos pagardinti jalapenų griežinėliais? O gal įdėsite petražolės, kalendros šakelę ar šviežio svogūno laišką?

Gamindami namuose, galite kiekvienam šeimos nariui paruošti vis kitokį mėsainį! Kažkas nemėgsta pomidorų? Vietoj jų galite įdėti daugiau agurkų. Nepatinka švieži svogūnai? Pamarinuokite iš vakaro jų griežinėlius arba prieš gamindami mėsainius apšlakstykite balzamiku.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Projektas „NORFA Mėsos klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją