„Daugelis galvoja, kad anksčiau žmonės valgydavo daug mėsos, lašinių ir visiems viskas buvo gerai. Tai iš tikrųjų nebuvo labai gerai, nes vidutinė gyvenimo trukmė buvo ganėtinai trumpa, o sveikata – prasta. Be to, žmonės mėsos ir lašinių vartodavo santykinai mažai, susidarydavo bent jau trys pilni mėnesiai pasninko (Gavėnia ir Adventas). Vyresni arba vargingesni žmonės labai dažnai išvis neturėdavo pakankamai mėsos, gal tik turtingi žmonės valgydavo mėsą tris kartus per dieną, kaip dabar valgo dažnas: ryte – dešra, pietums, vakarienei – mėsa, o užkandžiams dar ir pieno produktai. Tai suvartojama tikrai daug gyvūninės kilmės produktų“, – pasakoja V. Kurpienė.

Dietistė teigia, kad reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog anksčiau buvo įprastas labai didelis fizinis aktyvumas. „Žmonės nuo aušros iki sutemų dirbdavo fizinį darbą, septynias dienas per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)