„Daugelis galvoja, kad anksčiau žmonės valgydavo daug mėsos, lašinių ir visiems viskas buvo gerai. Tai iš tikrųjų nebuvo labai gerai, nes vidutinė gyvenimo trukmė buvo ganėtinai trumpa, o sveikata – prasta. Be to, žmonės mėsos ir lašinių vartodavo santykinai mažai, susidarydavo bent jau trys pilni mėnesiai pasninko (Gavėnia ir Adventas). Vyresni arba vargingesni žmonės labai dažnai išvis neturėdavo pakankamai mėsos, gal tik turtingi žmonės valgydavo mėsą tris kartus per dieną, kaip dabar valgo dažnas: ryte – dešra, pietums, vakarienei – mėsa, o užkandžiams dar ir pieno produktai. Tai suvartojama tikrai daug gyvūninės kilmės produktų“, – pasakoja V. Kurpienė.
Valgote lašinius ir rūkytą mėsą? Dietistė Vaida Kurpienė įvardijo, kuo rizikuojate
(11)www.DELFI.lt

Vaida Kurpienė
FOTO:
Daugelis neįsivaizduoja savo šaldytuvo turinio be turgaus karalių – lašinių ir rūkytos mėsos. Šie produktai lietuvių itin mėgiami. Ar žinote, kas nutinka jūsų organizmui, kai suvalgote rūkytų produktų? Ar lašinius valgyti sveika, ar verčiau jų atsisakyti? Dietistė Vaida Kurpienė pateikė savo verdiktą.