„Daugelis galvoja, kad anksčiau žmonės valgydavo daug mėsos, lašinių ir visiems viskas buvo gerai. Tai iš tikrųjų nebuvo labai gerai, nes vidutinė gyvenimo trukmė buvo ganėtinai trumpa, o sveikata – prasta. Be to, žmonės mėsos ir lašinių vartodavo santykinai mažai, susidarydavo bent jau trys pilni mėnesiai pasninko (Gavėnia ir Adventas). Vyresni arba vargingesni žmonės labai dažnai išvis neturėdavo pakankamai mėsos, gal tik turtingi žmonės valgydavo mėsą tris kartus per dieną, kaip dabar valgo dažnas: ryte – dešra, pietums, vakarienei – mėsa, o užkandžiams dar ir pieno produktai. Tai suvartojama tikrai daug gyvūninės kilmės produktų“, – pasakoja V. Kurpienė.
Šįkart dietistė Vaida Kurpienė atsako į du svarbius klausimus: kaip reikėtų maitintis, turint ne tik labai didelį antsvorį, bet ir problemų ...