Perlenkta mini pica Calzone

Tešlai reikės:

  • 600 g miltų
  • 300 ml vandens (šilto)
  • 15 g šviežių mielių
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 22 g druskos

Įdarui reikės:

  • 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 šaukšt. džiovintų bazilikų
  • Druskos
  • Sūrio mocarela
  • Čioriso dešros

Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį.

Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.

Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.
Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio.

Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedo pagalba mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)