Tešlai reikės:
- 600 g miltų
- 300 ml vandens (šilto)
- 15 g šviežių mielių
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 22 g druskos
Įdarui reikės:
- 400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 šaukšt. džiovintų bazilikų
- Druskos
- Sūrio mocarela
- Čioriso dešros
Išberti miltus ant darbinio stalo ir suformuoti šulinėlį.
Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti.
Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio.
Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedo pagalba mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.