– Apie tai, kad nori gyventi ilgai, žmonės labiau susimąsto peržengę 40-ies slenkstį. O kada, jūsų kaip patyrusios mokslų daktarės vertinimu, reikia apie tai galvoti ir, svarbiausia, kokius žingsnius daryti?

– Pastaraisiais dešimtmečiais vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė pasaulyje smarkiai pailgėjo, tačiau, kartu su ja padaugėjo (ir daugėja) lėtinių ligų bei senėja visuomenė. „Sveiko ilgaamžiškumo“ sąvoka susilaukė daug dėmesio, nes siekiama ne tik pailginti bendrą žmonių gyvenimo trukmę, bet ir pailginti laiką, kai nesergama pagrindinėmis lėtinėmis ligomis. Ši sąvoka taip pat glaudžiai susijusi su sveiku senėjimu, kuris reiškia fizinės, psichinės ir kognityvinės sveikatos palaikymą senstant, užkertant kelią vyresnio amžiaus žmonių silpnumui arba atitolinant jo atsiradimą.

Pripažįstama, kad netinkama mityba yra viena iš pagrindinių priežasčių, lemiančių lėtinių ligų pasireiškimą, įskaitant mirtis ir neįgalumo pakoreguotus gyvenimo metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)