„Vienos šeimos kopūstus raugia pačios ir turi iš kartos į kartą perduodamą receptūrą bei gamybos eigą. Kiti perka jau paruoštus ir Lietuvos ūkininkų užaugintus bei užraugtus kopūstus, kurie visada yra kokybiški, traškūs ir gero skonio. Ne veltui rauginti kopūstai yra vienas iš populiariausių mūsų pirkėjų pasirinkimų specializuotuose „Linkėjimai iš kaimo“ skyreliuose, – pranešime spaudai teigia „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Maximos“ maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė raugintus kopūstus vadina lietuviškų patiekalų klasika, tačiau ragina paeksperimentuoti, nes patiekalai iš raugintų kopūstų mėgstami ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Keli paprasti receptai – ir visa šeima prie stalo gali leistis į skonio kelionę po Vokietiją, Austriją, Čekiją ar net JAV, kur išeiviai iš Europos yra sukūrę savitų valgių.

Pasak B. Baratinskaitės, patiekalai iš raugintų kopūstų yra lengvai paruošiami ir nereikalauja išskirtinių įgūdžių. Maisto gamybos ekspertė siūlo išmėginti tris receptus, o vienas iš jų – torto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)