Ruošdamiesi paplūdimio sezonui žmonės dažnai linkę pervertinti save: imasi griežtų ir drastiškų būdų, kad atsikratytų per žiemą sukaupto anstvorio. G. Žaromskytė teigia, jog didžiausia klaida – savęs ribojimas ir mėgstamų produktų atsisakymas.

„Yra produktų, kuriuos vertėtų riboti, bet, mano nuomone, atsisakyti to, kas jums itin patinka, tikrai nebūtina. Vienas iš tokių produktų – bulvės. Šį produktą rekomenduoju riboti, bet 1–2 kartus per savaitę jas tikrai galima valgyti. Žinoma, svarbu pasirinkti tinkamą paruošimo būdą – riebaluose keptos bulvės nebus tinkamas pasirinkimas. Na o virtos ar virtos ir keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkeptos bulvės tikrai kur kas sveikesnės,“ – teigia mitybos specialistė.

Mėsos atsisakyti sunkiau, kadangi tai yra pagrindinis visavalgių žmonių baltymų šaltinis. Tačiau būna, kad vasarą ne visada norisi mėsos, tada specialistė pataria ją pakeisti žuvimi ar kitais produktais, kurie yra puikus baltymų šaltinis.
„Orams atšilus, dažnai mėsos visiškai nesinori, nes ji kiek apsunkina organizmą. Rekomenduoju ją pakeisti žuvimi, krevetėmis, ankštinėmis daržovėmis, tofu sūriu ir pan. Mūsų organizmui reikalingas įvairus maistas, tad nepamirškite į savo mitybą įtraukti viso grūdo produktų – jie puikiai gali pakeisti mėgiamas bulves. Viso grūdo produktai turi daugiau maistingųjų medžiagų, tad juos pasirinkę ilgiau būsite sotūs. Taip pat valgykite kuo daugiau daržovių, tai bus didžiulė nauda jūsų organizmui!“ – rekomenduoja mitybos specialistė.

G. Žaromskytė pateikia valgiaraštį, kaip atrodyti įvairi visos dienos mityba, pakeičiant mėsą ir bulves į kitus patiekalus:

Pusryčiai: sumuštiniai su avokadu ir virtu kiaušiniu.
Pietūs: Lašišos iešmelis su daržovėmis ir ryžiais.
Užkandis: Graikiškas jogurtas su chia sėklomis ir uogomis.
Vakarienė: Salotos su fetos sūriu ir burokėliais.

Taip pat mitybos specialistė dalijasi pusryčių receptu, kuris suteiks energijos puikiai dienos pradžiai.

Sumuštiniai su avokadu ir virtu kiaušiniu

Reikės:

2 riekelės duonos;
1 kiaušinis (virtas);
0,5 Pusė nedidelio avokado;
1 a. š. graikiško jogurto;
gabalėlis raudono svogūno;
jeigu norisi, pabarstymui – čili prieskonių, svogūno laiškų.

Gaminimas:

* Virtą kiaušinį sutriname su gerai prinokusiu avokadu, dedame šaukštelį jogurto, druskos, viską gerai išmaišome.

* Gautą masę tepame ant duonos, ant viršaus dedame pjaustyto raudono svogūno, pabarstome čili prieskoniais, pjaustytais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją