Ruošdamiesi paplūdimio sezonui žmonės dažnai linkę pervertinti save: imasi griežtų ir drastiškų būdų, kad atsikratytų per žiemą sukaupto anstvorio. G. Žaromskytė teigia, jog didžiausia klaida – savęs ribojimas ir mėgstamų produktų atsisakymas.
Mėsos atsisakyti sunkiau, kadangi tai yra pagrindinis visavalgių žmonių baltymų šaltinis. Tačiau būna, kad vasarą ne visada norisi mėsos, tada specialistė pataria ją pakeisti žuvimi ar kitais produktais, kurie yra puikus baltymų šaltinis.
G. Žaromskytė pateikia valgiaraštį, kaip atrodyti įvairi visos dienos mityba, pakeičiant mėsą ir bulves į kitus patiekalus:
Pusryčiai: sumuštiniai su avokadu ir virtu kiaušiniu.
Pietūs: Lašišos iešmelis su daržovėmis ir ryžiais.
Užkandis: Graikiškas jogurtas su chia sėklomis ir uogomis.
Vakarienė: Salotos su fetos sūriu ir burokėliais.
Taip pat mitybos specialistė dalijasi pusryčių receptu, kuris suteiks energijos puikiai dienos pradžiai.
Reikės:
2 riekelės duonos;
1 kiaušinis (virtas);
0,5 Pusė nedidelio avokado;
1 a. š. graikiško jogurto;
gabalėlis raudono svogūno;
jeigu norisi, pabarstymui – čili prieskonių, svogūno laiškų.
Gaminimas:
* Virtą kiaušinį sutriname su gerai prinokusiu avokadu, dedame šaukštelį jogurto, druskos, viską gerai išmaišome.
* Gautą masę tepame ant duonos, ant viršaus dedame pjaustyto raudono svogūno, pabarstome čili prieskoniais, pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus!