Sultingi kotletai su traškia ir gražia plutele yra idealus patiekalas tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms vaišėms.

Tačiau skanius ir sultingus kotletus ne visada pavyksta paruošti be pagalbinių ingredientų. Kyla pagrįstas klausimas, ko dėti į kotletams skirtą maltą mėsą, kad jie išliktų sultingi.

Kaip paruošti sultingus kotletus be didelio vargo


Nedaugelis ingredientų, kurių galima rasti standartiniame namų šaldytuve, gali sukelti papildomą naudingų mėsos sulčių išsiskyrimą maltoje mėsoje. Pirmiausia supraskite, ko galite pridėti į maltą mėsą, kad ji būtų sultingesnė, galite remtis savo skonio pageidavimais.

Klasikiniai būdai, žinoma, yra svogūnai ir pienas, tačiau yra ir alternatyvų, pavyzdžiui, ledas ir mineralinis vanduo, ir apie jas papasakosime plačiau.

Kodėl į maltinukus dedama mineralinio vandens

Mineraliniame vandenyje esantis anglies dioksidas yra vienas veiksmingiausių ir efektyviausių būdų suteikti kotletams papildomo sultingumo ir oro. Pats mineralinis vanduo dėl jame esančių aktyviųjų elementų taip pat padeda intensyviau gaminti sultis.

Geriamasis vanduo

Tačiau verta atsižvelgti į svarbią detalę – vandens reikėtų įpilti tik nedidelį kiekį ir tik maltos mėsos ruošimo etape, nes tolesniame ruošimo procese jis tik sugadins pagrindinę konsistenciją.

Verdant maltą mėsą, jos baltyminiai junginiai pasiduoda karščiui, todėl iš dalies suskystėja. Šiuo atveju tampa aišku, kodėl į faršą dedama vandens – jis užkerta kelią šiam procesui.

Kodėl į maltą mėsą dedama ledo

Asociatyvioji nuotr.

Ledas pasižymi panašiomis savybėmis kaip ir mineralinis vanduo, išskyrus vieną išimtį – priklausomai nuo to, kokį vandenį užšaldysite, jame bus arba nebus tų labai naudingų mineralinių junginių. Ledo reikėtų dėti mažesniais kiekiais nei vandens.

Stenkitės nuolat stebėti maltinukų būklę, nes traiškydami ledą ne iki galo suskaldysite, o tirpdami gausite papildomo skysčio – sultingi kotletai neišeis.

Kaip ir paprasto vandens atveju, ledo reikėtų dėti tik ruošiant maltinukus.