1 patarimas. Troškindami balandėlius, ant viršaus uždėkite kelis gabaliukus sviesto – balandėliai bus kur kas skanesni.

2 patarimas. Balandėlius troškinti galima ant daržovių pagalvės. Pripjaustykite morkų, svogūnų, pomidorų, saldžiųjų paprikų ir klokite šias daržoves ant puodo dugno arba sluoksniais tarp balandėlių. Daržoves pasūdykite ir užpilkite nedideliu kiekiu vandens su šlakeliu aliejaus, keliais gabaliukais sviesto ar šiek tiek grietinės. Daržovių pagalvę taip pat galima papildyti rūkytais produktais, sūdytais ar rūkytais lašinukais, rūkyta dešra, taip pat žalumynais (krapais, petražolėmis) bei prieskoniais.

Kad daržovės neprisviltų, gaminimo metu galite įpilti dar šiek tiek vandens. Tačiau geriausia balandėlius su daržovėmis troškinti ant silpnos ugnies, kad papildomo vandens neprireiktų. Visa kita darykite, kaip nurodyta receptuose. Paruoštas daržoves naudokite kaip garnyrą prie balandėlių ar kitų patiekalų.

3 patarimas. Balandėlius galite troškinti uždengtame puode (pageidautina, kad jis turėtų storą dugną) ant silpnos ugnies, gilioje keptuvėje su uždengtu dangčiu, dangčiu uždengtame troškintuve, įpylus šiek tiek vandens su aliejumi ar grietine (galite pridėti pjaustytų žalumynų, prieskonių), arba orkaitėje, kepimo skardoje, į kurią įpilta šiek tiek vandens su riebalais (sviestu, aliejumi ar grietine).

4 patarimas. Troškinant balandėlius, vietoje vandens galima naudoti sausą vyną arba sultis – vynuogių, obuolių, pomidorų, granatų (praskiestas vandeniu) ar kitas.

5 patarimas. Jei norite mažų balandėlių, kopūsto lapus galite pakeisti vynuogių lapais (tokie „balandėliai“ su faršu ir ryžiais vadinami dolmomis – juos itin tinka valgyti su česnakiniu grietinės padažu).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)