Italijos restoranai cukinijų žiedus gamina įvairiai. Dažniausiai jie patiekiami kaip užkandis prie prosecco taurės aperityvui. Paprastai picerijose valgiaraštyje rasite užkandį – fiori di zucchine con ricotta e acciughecukinijų žiedai įdaryti ricota ir ančiuviais. Tai itin sotus užkandis.
Mes pasirinkome paprastesnį vos per kelias minutes paruošiamą traškių cukinijų žiedų receptą. Todėl impasto – tešlai nenaudojome mielių, kurios reikalingos gaminant impasto tešlą įdarytiems žiedams. Bet mūsų žiedai tiesiog tirpsta burnoje, nes traškumo paslaptis – tai gazuotas mineralinis vanduo.

Traškius žiedus – fiori di zucchine fritti – paruošti itin paprasta. Didžiausia klaida – kai paskrudinti cukinijų žiedai būna įmirkę aliejuje. Todėl būtina teisingai paruošti impasto – tešlą, kurioje išvoliosime žiedus. Nuėmę aštrius žalius ūselius ir ištraukę atsargiai piestelę pasiruošiame tešlą iš kiaušinio trynio ir miltų. Mes naudojame skirtus sūriems kepiniams miltus 00. Būtina naudoti ne natūralų, o lengvai gazuotą vandenį, tuomet kepdami žiedai tarsi susigarbanos, nesušoks į vieną gabalą.

Vasarą mūsų organizmui žiedai teikia daug naudos. Pirmiausia, jie estetiški, maloniai nuteikia prie stalo. Antra, juose daug naudingo mūsų sveikatai karotino. Sunku patikėti, tačiau karotino cukinijų žieduose daugiau negu morkose.

Jurga Jurkevičienė gamina cukinijų žiedus

Gamindami tešlą nenaudokite druskos. Ja pabarstysime jau iškeptus traškius žiedus. Naudokite kokybišką elektriniu plaktuvu susmulkintą druską. Ji nekelia kraujo spaudimo.

Patiekalui pagaminti naudojame:

Ingredientai 4 asm.:

- 12 cukiniju žiedų
- 1 kiaušinis
- 250 g miltų 00
- alyvuogių aliejus
- stiklinė gazuoto mineralinio vandens


Gaminimas:

- nuimkite nuo žiedų žalius ūselius
- praskleidę žiedą išimkite piestelę
- supilkite į dubenį miltus
- atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo
- trynį dėkite į miltus ir išsukite
- supilkite mineralinį vandenį, išplakite
- sudėkite žiedus į tešlą
- keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų
- dėkite žiedus
- kai viena pusė apskrus, apverskite
- kai apskrus abi pusės išimkite žiedus ant sugeriamo popieriaus
- patiekdami lėkštėje pasūdykite

Jurga Jurkevičienė gamina cukinijų žiedus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)