Reikės:

210 g miltų
90 g kakavos
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos
žiupsnelio druskos
180 ml pieno
300 g cukraus
2 kiaušinių
90 ml aliejaus
180 ml virinto vandens (šilto)
250 g maskarponės sūrio
600 ml grietinėlės
120 g sausų dribsnių
60 g baltojo šokolado
300 g vyšnių (galima naudoti ir šaldytas)
1 v. š. krakmolo
50 g cukraus pudros

Biskvito gaminimas:

Kiaušinius įmuškite į dubenėlį ir lengvai paplakti šluotele, kad pasidarytų švelnios putos. Supilkite aliejų, pieną ir viską išplakite elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Tuomet po truputį vis dar plakdami į dubenį suberkite sausus produktus: cukrų, miltus, kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius.
Pasišildykite 180 ml karšto vandens – tam, kad biskvitas būtų drėgnesnis, minkštesnis ir sodresnis. Kai vanduo užverda, jį palengva, plona srovele supilkite į plakamą tešlą.
Pasiruoškite kepimo formą: išklokite ją kepimo popieriumi ir patepkite trupučiu sviesto. Supilkite torto tešlą.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių ir kepkite joje biskvitą apie 40 minučių.

Vyšnių įdaras:

Vyšnias sudėkite į prikaistuvį. Įberkite 3 šaukštus cukraus ir kupiną šaukštą krakmolo, kuris įdarą sutirštins.
Prikaistuvyje viską verdame tol, kol ingredientai gražiai išsimaišys, o padažas sutirštės. Tuomet išjunkite viryklę ir palikite vyšnias atvėsti.

Traškusis sluoksnis:

Kol kepa biskvitas, o vyšnios vėsta, pasidarykite skanų traškų sluoksnį iš dviejų ingredientų – baltojo šokolado ir dribsnių. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje arba ant garų vonelės. Ištirpintą šokoladą supilkite į dribsnių masę ir viską išmaišykite.

Iškepusius biskvitus atvėsinkite ir supjaustykite į tris dalis.

Kremas:

Į dubenį supilkite grietinėlę, sudėkite maskarponę, supilkite cukraus pudrą. Išplakite elektriniu plakikliu. Plakite tol, kol gausite standžią masę.

Sluoksniavimas:

Formuokite tortą. Ant pirmo biskvito lakšto grietinėlės ir maskarponės kremu nubrėžkite apskritimą, o į jo vidurį įdėkite traškaus baltojo šokolado ir dribsnių įdaro. Gražiai paskirstykite ir užbrėžkite dar vieną maskarponės apskritimą, kad viską užtvirtintumėte. Šį sluoksnį tolygiai paskirstykite mentele.

Ant viršaus dėkite antrąjį biskvito sluoksnį. Vėl apveskite maskarponės ratą, kad „nepabėgtų“ vyšnios. Į vidurį dėkite sustingusių ir sutirštėjusių vyšnių. Paskirstykite tolygiai, vėl užtvirtinkite kremu ir sulyginkite mentele.

Dėkime viršutinį biskvito sluoksnį. Likusiu kremu sulyginkite šonus, padenkite paviršių. Tortą dekoruokite pagal savo fantaziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)