„Kokių tik blynelių esu nekepusi: su varške, obuoliais, slyvomis, bananais, šokoladu, cukinija, sūriu, kumpiu, faršu ir net dešrelėmis. Anūkai dažniausiai užsiprašo lietinių „nosinaičių“ arba blynelių su obuoliais, vyro mėgstamiausi – blyneliai yra su dešrelėmis ir mieliniai, na o man gardūs visi“, – sako virtuvėje mielai laiką leidžianti Audronė.

Tinklaraštininkė mielai dalijasi keliais pastebėjimais tiems ir toms, kas kepa blynus ar varškėčius:

* Kad blyneliai būtų minkšti ir purūs, vietoj pieno naudokite kefyrą, rūgpienį arba jogurtą. Produktai turi būti kambario temperatūros, jokiu būdu ne iš šaldytuvo!
* Kepdami blynelius ar varškėčius įtarkuokite obuolį – jis suteiks ne tik gaivaus skonio, bet ir purumo.
* Dar vienas svarbus dalykas kepant blynelius, varškėčius yra miltai, kuriuos rekomenduoju persijoti.
* Taip pat kepdami varškėčius nepadauginkite miltų, nes kitaip varškėčiai bus kieti ir sprangūs.

Šiandien Audronė dalijasi net 5 blynų receptais, kurie itin tinka pusryčiams.

Varškėčiai

„Tai daugelio mėgiami varškėčiai. Jie labai gardūs, minkšti ir purūs, puikiai tinka su trintomis uogomis ar grietine“, – sako A. Zemenskienė.

Reikės:

2 ×180 g varškės (9 proc.),
2 kiaušinių,
1–2 v. š. cukraus (pagal skonį),
6 v. š. miltų,
aliejaus ar lydyto sviesto kepimui.

Gaminimo eiga:

* Kiaušinius, cukrų ir varškę sutryniau šakute.
* Į varškės masę subėriau miltus, išmaišiau ir formavau varškėčius (suformavau 7 varškėčius).
P. S. jei varškės masė kiek lipni, rankas pamiltuokite ir formuokite varškėčius ant darbastalio, truputį pabarstę miltais.

Skanaus!

Lietiniai su faršo įdaru

„Prikepu nemažai lietinių ir dalį jų kaip visada užšaldžiau. Mėgstu turėti atsargų šaldiklyje, man tai labai pasiteisina ir gelbsti skubiu atveju. Lietinius gaminau su vištienos faršo įdaru, bet galite naudoti tokį, koks jums patinka ar kokį tuo metu turite namuose. Kad blyneliai būtų dar gardesni, o įdaras nesprangus, į vištienos faršą įdėjau daržovių. Rezultatas puikus!“, – sako Audronė.

Lietinių tešlai reikės:

1 l pieno,
1 kiaušinio,
400 g miltų,
žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

300–400 g vištienos faršo,
1–2 morkų,
1 svogūno,
prieskoninių žolelių,
pipirų ir druskos
aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

* Užmaišiau lietinių masę iš recepte nurodytų produktų kiekio ir iškepiau blynus (išeina apie 18–20 lietinių).
* Įdarui morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūną susmulkinau ir viską apkepiau keptuvėje ant aliejaus.
* Daržovėms apkepus, suminkštėjus, sudėjau vištienos faršą, pagardinau prieskoniais ir viską kartu pakepiau.
Ant lietinio dėjau įdarą ir susukau. Patiekiant lietinius apkepiau ant sviesto. Likusius lietinius užsišaldžiau.

Patarimas:

* Kad blyneliai, koldūnai, cepelinai, balandèliai, uogos ir t.t. nesuliptų, jas iš pradžių šaldykite sudėkite ant padėkliuko ar lentutės.
* Produktams sušalus, maždaug po poros valandų, drąsiai galite dėti į šaldymui skirtus indelius ar maišelius.

Skanaus!

Blyneliai su obuoliais ir slyvomis

„Blyneliai labai greitai kepa ir dar greičiau suvalgomi, o tai jau daug ką pasako apie jų skonį
Taigi, išsisaugokite receptą ir kepkite“, – ragina tinklaraštininkė.

Reikės:

300 ml pieno,
10 v. š. miltų,
1 kiaušinio,
0.5 a. š. kepimo miltelių,
2 obuolių
4 slyvų,
cukraus pagal skonį,
aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

* Obuolius sutarkavau burokine trintuve, slyvas supjausčiau mažais gabaliukais.
* Į dubenį sudėjau vaisius, įmušiau kiaušinį, supyliau pieną, subėriau miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
* Pagal skonį įbėriau cukraus ir žiupsnelį druskos (tešla – grietinės tirštumo).
* Blynelius kepiau keptuvėje ant aliejaus, apkepdama juos iš abiejų pusių.

Skanaus!

Cukinijų blyneliai su varške ir razinomis

„Kad jau cukinijų metas, receptas su jomis – saldūs cukinijų blyneliai su varške ir razinomis.
Rašau sau 10 balų sau už improvizaciją, idėją, nes blyneliai yra tokio gardumo, kad sunku ir patikėti. Tiesą sakant ir pati nesitikėjau, kad bus tokie geruliai. Nuoširdžiai rekomenduoju išsikepti šių cukinijų blynelių“, – sako A. Zemenskienė.

Reikės:

1 cukinijos (vidutinio dydžio),
2 × 180 g varškės,
2 kiaušinių,
4 v. š. miltų,
2 saujų razinų,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

* Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, skystį nuspaudžiau.
* Į dubenį sudėjau varškę, cukiniją, kiaušinius, verdančių vandeniu nuplykitas razinas, pagardinau žiupsneliu druskos ir išmaišiau.
* Galiausiai subėriau miltus ir darsyk išmaišiau. Blyneliams masė paruošta.
* Beliko juos iškepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, apkepant iš abiejų pusių.
P.s. blyneliai gardūs net ir atvėsę

Blyneliai su rūgpieniu ir obuoliais

„Vėlyviems pusryčiams – blyneliais su rūgpieniu ir obuoliais. Jie gardūs ne tik karšti, bet ir atvėsę, o patiekti galite su šviežiai trintomis uogomis, grietine, medumi ir t. Net neabejoju, kad blyneliai jums patiks. Beje, blyneliai kepa labai greitai, tad ilgai tupinėti aplink keptuvę tikrai nereikės“, – tikina maisto gamintoja.

P. S. blyneliai puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir greitai vakarienei arba pietums.

Reikės:

0.5 l rūgpienio (ar kefyro),
1–2 kiaušinių,
2 obuolių,
10–12 v. š. miltų,
0.5 a. š. sodos,
cukraus (pagal skonį),
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

* Obuolius sutarkavau burokine trintuve ir sudėjau į dubenį, įmušiau kiaušinį, supyliau rūgpienį, įbėriau sodos ir išmaišiau.
* Į masę subėriau miltus ir išmaišiau.
* Pagal skonį pagardinau cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė paruošta, belieka kepti blynelius.
* Kepiau juos keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepdama iš abiejų pusių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją