Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 4 šaukštų cukraus
- 1 kg kvietinių miltų
- 20 g mielių
- 0,5 puodelio razinų
- pieno ir šilto vandens mišinio (4/5 pieno, 1/5 vandens)
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 0,5 puodelio vandens
- aliejaus
Gaminimas:
- Sumaišykite mieles, 1 šaukštą cukraus ir apie pusę puodelio vandens.
- Įpilkite miltų, 3 šaukštus cukraus, druskos.
- Išplakite kiaušinius ir supilkite į mišinį.
- Įpilkite razinų, pieno ir vandens mišinį, kol pasieksite reikiamos konsistencijos tešlą. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai vienodai pasiskirstytų.
- Palikite tešlą apie 2–3 valandas šiltoje vietoje kilti.
- Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje. Įdėkite apie 1 šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie tampa rudi.
- Valgykite blynus su namine uogiene arba su kuo jums patinka!
Skanaus!