Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 1 kg kvietinių miltų
  • 20 g mielių
  • 0,5 puodelio razinų
  • pieno ir šilto vandens mišinio (4/5 pieno, 1/5 vandens)
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 0,5 puodelio vandens
  • aliejaus


Gaminimas:

  1. Sumaišykite mieles, 1 šaukštą cukraus ir apie pusę puodelio vandens.
  2. Įpilkite miltų, 3 šaukštus cukraus, druskos.
  3. Išplakite kiaušinius ir supilkite į mišinį.
  4. Įpilkite razinų, pieno ir vandens mišinį, kol pasieksite reikiamos konsistencijos tešlą. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai vienodai pasiskirstytų.
  5. Palikite tešlą apie 2–3 valandas šiltoje vietoje kilti.
  6. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje. Įdėkite apie 1 šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie tampa rudi.
  7. Valgykite blynus su namine uogiene arba su kuo jums patinka!
Blynai


Skanaus!