Menkė su apelsinais

Reikės:

5 gabalėlių menkės filė,
5 apelsinų griežinėlių,
2 šaukštų apelsinų sulčių,
1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės,
4 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio muskato,
druskos,
pipirų.

Ruošimas:

* Nuplautą ir nusausintą filė sudėkite į 1 šaukštu aliejaus išteptą keptuvę (arba kepimo formą).

* Ant kiekvieno žuvies gabalo uždėkite po apelsino griežinėlį, aplaistykite likusiu aliejumi, sumaišytu su tarkuota apelsino žievele ir apelsinų sultimis, druska bei pipirais.

* Apibarstykite muskatu ir apie 20 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Žuvies suktinukai

Reikės:

1 kiaušinio,
30 g fermentinio sūrio.
aliejaus kepimui,
kelių valg. šaukštų džiūvėsėlių,
druskos.
4 vnt. jūros lydekos filė,
4 vnt. krabų lazdelių,
½ raudonos paprikos ankšties.

Ruošimas:

* Filė perpjaukite skersai per pusę. Truputėlį pasūdome. Ant kiekvieno gabalo dedame po krabo lazdelę, pipiro gabaliuką, įdedame žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio. Pabarstome smulkintais krapais.

* Susukame suktinuką, susmeigiame dantų krapštuku. Jį apvoliojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintuose riebaluose.

Sausainiukai sraigės

Tešlai reikės:

3 saldžių varškės sūrelių,
2 kiaušinių trynių,
200 g margarino,
ant galo šaukštelio sodos nugesintos actu,
2 stiklinių miltų.

Pertepimui reikės:

2 kiaušinių baltymų,
1 stiklinės cukraus,
aguonų.

Gaminimas:

* Varškės sūrelius ištrinkite su kiaušinių tryniais, sudėkite sutarkuotą margariną, suberkite miltus, sodą ir išminkykite tešlą. Tešla neturi būti per daug kieta.

* Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Pertepimui baltymus gerai išplakite su cukrumi iki standžių putų. Iš tešlos iškočiokite lakštus.

* Juos sutepkite išplaktais baltymais su cukrumi, pabarstykite aguonomis ir cinamonu. Lakštus susukite, supjaustykite riekelėmis. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Skanaus!

Šie receptai dalyvauja konkurse „Mano šeimos kalėdinis receptas“. Jei ir jūs turite receptą, kuris per šventes nepalieka abejingų namiškių ir svečių, siųskite jį adresu konkursas@delfi.lt ir laimėkite ne vieną vertingą prizą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)