Savo tinklaraštyje palangiškė pasakoja, kad šios varškės spurgos yra visos jos virtuvinės karjeros legenda.

„Tai buvo pirmas gaminys, kurį išmokau penktoje ar šeštoje klasėje per buities darbų pamokas ir kuriuo savarankiškai pirmą kartą palepinau namiškius. Ir jau daugiau kaip penkiasdešimt metų laikas nuo laiko prie jų grįžtu“, – sako Z. Bružienė.

Moteris pasakoja, kad kepdama jas kiekvieną kartą labai tiksliai prisimena tą pirmąjį bandymą – kaip minkė tešlą, o ji vis lipo prie pirštų, koks buvo puodas, kaip lipdė spurgas, kokiu kiaurasamčiu nuskilusia rankenėle spurgas iš aliejaus traukė.

„Atsimenu, jog buvo ruduo, o už lango smarkiai lijo. Keista – kaip kokiame sename juodai baltame filme viskas užsifiksavę“, – stebisi tinklaraštininkė.

Kad kepinys nenusibostų, Zina vis bando įvairias jo formas. Šįkart palangiškė gamino žiedelio formos spurgas. Yra kepusi ir apvalias, ir pailgas spurgas, kartais jas dar pagardina razinomis.

Varškės spurgos

Reikės:

kvietinių miltų – 250 g
varškės – 300 g
cukraus – 5 v. š.
Kiaušinių – 2 vnt.
druskos – 0,5 a. š.
Kepimo miltelių – 1,5 a. š.
Vanilino
cukraus pudros – apibarstymui
aliejaus – spurgų kepimui

Gaminimas:

* Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanilinu, sudėti varškę, įberti druskos, išsukti.
* Į tešlą įsijoti su kepimo milteliais išmaišytus miltus, užminkyti tešlą.
* Paruošti norimos formos spurgas.

* Virti iki vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje. Jei gaminate apvalias spurgas, aliejaus reikia daugiau – jame spurgos turi vartytis.

* Išvirusias perkelti ant popierinio rankšluosčio – kad susigertų riebalai.

* Apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją