„Kai pirmą kartą apsilankiau Santaros klinikose ir pamačiau, kokiose palatose įsikūrę vėžiu sergantys vaikai bei jų šeimos, iš karto nusprendžiau, kad noriu padaryti kažką nuo savęs, kad bent kažkiek jų rūpesčiai palengvėtų. Būtent taip ir kilo „More than brunch“ idėja“, – sako restorano „Trinity“ virtuvės šefas Dalius Aleksiejevas.

Pasak virtuvės šefo, visi šiuose vėlyvuosiuose pusryčiuose dalyvaujantys virtuvės šefai, someljė ir muzikantai sutiko tą daryti nemokamai, maisto produktų tiekėjai nemokamai duoda visą reikalingą produkciją, o restorano personalas dirbs taip pat be atlygio.

Pirmųjų vėlyvųjų pusryčių „More than brunch“ metu svečiams bus pasiūlyti 5 patiekalai, prie kurių bus siūlomi specialiai priderinti vynai, skambės gyva muzika, vyks virtuvės šefų sukurtų kulinarinių šedevrų aukcionas.

Visos surinktos lėšos nukeliaus tiesiai „Happimess“ labdaros iniciatyvai, kuri jau antrus metus remia šeimas, auginančias onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Šiuo metu „Happimess“ rūpinasi penkiomis tokiomis šeimoms, kur jauniausias iš vaikų tėra pusantrų metų amžiaus. Per pirmus veiklos metus iniciatyva paaukojo daugiau nei dvidešimt tūkstančių eurų, kurie buvo panaudoti vaikų gydymui ir jų gyvenimo kokybei gerinti.

Labdaros iniciatyva „Happimess“ taip pat prisideda prie Santaros vaikų onkohematologinio skyriaus palatų remonto įgyvendinimo. Prieš kelerius metus tik dalis šio skyriaus palatų buvo suremontuota, nes lėšų visų palatų remontui nepakako. Tad iki šiol pusė skyriaus palatų yra neremontuotos daugelį metų ir jų remontas tapo vienu svarbiausių tikslų šiais metais. 4 palatų rekonstrukcijos sąmata siekia apie 80 000 eurų ir bent dalį jų „Happimess“ tikisi surinkti kartu su restoranu „Trinity“ vėlyvųjų pusryčių metu.

Visi, palaikantys „More than brunch“ idėją ir norintys prisidėti prie pagalbos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, kviečiami į vėlyvuosius pusryčius restorane „Trinity“, Vilniaus g. 30.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)