„Šitie sausaininiai katinai yra tobulas tinginių išmislas: pastangų mažai, o rezultatas – unikalus, nes visi katiniukai skirtingi“, – pasakoja Bulgarijoje gyvenanti Virginija. Moteris neslepia labai mylinti katinus.

„Šiuo metu auginame ir prižiūrime 4 kates – tai išsipildžiusi mano vaikystės svajonė. Aš be proto myliu katinus ir jie man teikia daug džiaugsmo. Laikausi tos teorijos, kad ne mes katinus renkamės, o jie mus. Mūsų auginami visi buvo benamiai, jie mus pasirinko, mes juos priglaudėme vieną po kito. Gyvename nuošalioje vietoje, turime didelį balkoną, kuriame jiems įrengti namukai, tad, kai nori, lenda pailsėti, kai nori, pasiprašo į vidų, o kai nori, eina pavaikščioti“, – pavasarį publikuotame straipsnyje „Į Bulgariją Virginiją nuviliojo meilė: ten garsas apie neregėto skonio ir grožio desertus kuriančią lietuvę eina iš lūpų į lūpas“ dalijosi Virginija.


O margų sausainių idėją moteris nusižiūrėjo iš internete pamatyto memo. Mintis taip patiko, kad Virginija nepatingėjo tokių išsikepti.

„Šitie sausainiai tobulai tinka sunaudoti paprastų ir šokoladinių tartalečių tešlos likučius. Sudėlioji atraižėles vieną šalia kitos, kočėlu pervarai ir belieka formele išspausti sausainį. Katinai atrodo labai gerai, kitą kartą gaminsiu šunis. Iš šviesios tešlos gražiai atrodo avytės. Gaila, neturiu karvės formelės – žalmargės irgi atrodytų jėgiškai!“ – feisbuko maisto mėgėjų grupėje „Kirvio koto turnyras“ svarstė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova.

Paprašius pasidalyti receptu, Virginija panūdo dar kartą iškepti sausainių-katinukų, tik šįkart sumąstė po kaklu padaryti skylutę ir įvėrusi siūlą pakabino ant eglutės.
„Na va, kokia graži šiemet mūsų eglutė“, – brūkštelėjo prie atsiųstų nuotraukų.

Tad kviečiame ir jus pamėginti išsikepti gardžiųjų sausainių.

Margi katinai

Reikės:

Baltai tešlai:
125 g sviesto
125 g cukraus
1 kiaušinio
310 g miltų
žiupsnelio druskos

Šokoladinei tešlai:
125 g sviesto
125 g cukraus
1 kiaušinio
280 g miltų
žiupsnio druskos
28 g kakavos

Gaminimas:

* Sviestą su cukrumi plakti iki purumo.
* Įmušti kiaušinį ir galiausiai suberti 310 g miltų su žiupsneliu druskos. Iš tokios proporcijos išeina maždaug 600 g tešlos.
* Šokoladinė tešla tokia pat, tik dėti 280 g miltų ir 28 g kakavos.
* O tada dėlioti abiejų spalvų tešlas, kočioti ir kepti margus katinus.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją