„Tiesa, kartais žmonėms kyla minčių, kad apelsinai gali būti nupurkšti ir todėl desertas bus nei skanus, nei sveikas. Tačiau kai sužino, kad žievelės labai gerai nuplaunamos, o po to dar apie pusvalandį verdamos, dingsta bet koks abejingumas. Na o kai paragauja, lieka sužavėti“, – pasakoja auditore dirbanti moteris.

Dešimtmetį gaminamos apelsinų žievelės šokolade – šeimoje itin mėgstamos. Jų visada laukia vyras, Jūratės tėvai, kolegos.

„Gamindama šį desertą naudoju 85 proc. kakavos šokoladą be cukraus. O apelsinas ir šokoladas yra toks nusistovėjęs skonių derinys, kuris jau suprantamas kaip konditerijos klasika. Retam gali nepatikti“, – vertina pašnekovė.

Praėjusiais metais Jūratė sugalvojo, kad apelsino žievelės šokolade gali tapti puikia kalėdine dovana.

„Kol kas visi, kam dovanojau, labai džiaugėsi. O ir įpakuoti galima įvairiai – į dėžutę ar stiklinį indą, kad būtų gražu“, – patarimu dalijasi.

Moteris sako pastebėjusi, kad valgomos dovanos itin pradžiugina jų gavėjus.

„Žmonės džiaugiasi supratę, kad tai – tavo rankomis pagaminta, kad gamindamas galvoji apie tuos, kam ji bus skirta. Be to, valgomos dovanos yra puiki idėja ir tiems, kas nežino, ką dovanoti, tačiau artimuosius nori pradžiuginti ypatingu dėmesiu“, – sako Jūratė.

Susigundžiusiems pasigaminti ar dovanai pagaminti apelsino žievelių šokolade Jūratė pataria rinktis tokį šokoladą, kuris mėgiamiausias.

„Mūsų šeima mėgsta kartųjį, kurio sudėtyje būtų kuo mažiau cukraus, tad naudoju tik tokį. Tačiau neabejotinai būtų skanu tiek su pienišku, tiek su baltuoju šokoladu. Nes apelsino žievelė turi tokio aitrumo ir kartumo, kas puikiai dera su šokoladu. Žinoma, kažkiek aitrumo dingsta beverdant žieveles, tačiau jo lieka. Tiesa, aš žieveles verdu pusvalandį, bet galima ir 20 minučių – tada žievelės bus šiek tiek kietesnės ir apelsinų skonis bus ryškesnis“, – pataria.

Jūratė sako, kad iš dviejų apelsinų paruošia žievelių šokolade dviem dovanoms. Ir kviečia visus išbandyti.

Apelsinų žievelės šokolade (juodajame)

Reikia:

2 apelsinų žievelės),
110 gramų cukraus,
meduolių prieskonių,
gvazdikėlių šiek tiek,
100 gramų juodojo šokolado.

Gaminimas:

* Apelsinus labai gerai nuplauti, jei norite, galima net nuplikyti karštu vandeniu.

* Supjaustyti ketvirčiais ir nulupti žieveles.
* Į puodą supilti cukrų, dėti žieveles, gvazdikėlius, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir virti 30 minučių, kol žievelės suminkštėja.
* Išvirtas žieveles atvėsinti ir supjaustyti juostelėmis – ketvirtį į 4–5 juosteles.

* Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą, įberti meduolių prieskonius ir išmaišyti.

* Žievelių juosteles pasmeigti šakute ir apvolioti šokolade. Dedu ant kepimo popieriaus, kad sustingtų.

* Belieka ragauti ir pakuoti dovanas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)