Jeigu turite specialų ryžiams virti skirtą puodą – puiku, jis tikrai labai naudingas, ypač jeigu ryžius (ir kitas kruopas) verdate reguliariai ir jeigu turite vietos jam laikyti, tačiau norint išvirti puodą purių ryžių iš tikrųjų visai nereikia jokios specialios įrangos ar ingredientų. Tiesą sakant, tam pakanka stiklinės ryžių, puodo ir kaitlentės.

Svetainė thekitchn.com atskleidžia tris geriausius ilgagrūdžių baltųjų, rudųjų ir aromatinių ryžių (pavyzdžiui, „basmati“ ar „jasmine“) virimo ant viryklės būdus.

Trys ryžių virimo būdai

Dauguma ryžių virimo receptų paremti tinkamai pasirinktu ryžių ir vandens santykiu. Vis dėlto norint išmokti išvirti tobulus ryžius, pirmiausia reikia liautis žongliruoti su vandens ir ryžių santykiu ir išbandyti skirtingas technikas. Bet kokiu atveju gerai išvirti ryžiai, nepriklausomai nuo jų rūšies, turi būti purūs ir nesulipę. O kadangi ryžių rūšys skiriasi, juos ir virti reikia skirtingais būdais.

Verdant ryžius reikia skirtingo dydžio puodų (pasirūpinkite, kad kiekvienu atveju būtų sandariai užsidarantis dangtis) ir skirtingai užvirti vandenį. Kol ryžiai verda, stenkitės dangčio neatidaryti, priešingu atveju pasikeis virimo laikas ir vandens absorbavimo tempas.

Pirmiausia ryžius nuplaukite

Ryžiai, kaip ir džiovintos pupelės, yra žemės ūkio produktas, o tai reiškia, kad jie atkeliauja iš laukų kartu su purvu, šiukšlėmis, o ryžių atveju – dar ir su krakmolu. Tad jeigu nenorite sulipusių ryžių, pirmiausia, ką turite padaryti, tai juos nuplauti. Taip išplausite lipnų krakmolą, kuris virimo metu ir sulipdo ryžių kruopas tarpusavyje. Tam naudokite smulkų kiaurasamtį – ryžius, nepriklausomai nuo virimo metodo, reikia plauti po vėsiu bėgančiu vandeniu.

Kaip virti baltuosius, ruduosius ir „basmati“ ryžius

Ilgagrūdžiai baltieji ryžiai. Standartinius ilgagrūdžius baltuosius ryžius geriausiai tinka virti ant nedidelės ugnies ir garų. Ryžiai paprasčiausiai labai lėtai verdami tol, kol vanduo visiškai susigeria. Paskui puodas nuimamas nuo ugnies ir paliekamas garintis, o šakute greitai pamaišius ryžius jie būna paruošti.

Rudieji ryžiai. Rudieji ryžiai išsiskiria riešutų poskoniu ir smagiai kramtosi. Deja, tobulai juos išvirti neretai tampa tikru iššūkiu, nes labai dažnai ryžiai tampa guminiai ir išverda nepakankamai. Taip yra tik todėl, kad rudieji ryžiai netinkamai verdami. Pasirodo, viskas, ko reikia, tai virti juos panašiai kaip makaronus. Pirma užvirkite vandenį, o tada suberkite ir išmaišykite ryžius. Kartkartėmis išimkite grūdą ar du ir paragaukite. Kai ryžiai taps minkšti ir kramtomi, nukoškite, grąžinkite ant viryklės ir leiskite garams užbaigti darbą.

„Basmati“ ar „jasmine“ ryžiai. Jeigu jūsų meniu yra aromatingieji ryžiai, tokie kaip „basmati“ ar „jasmine“, teks naudoti plovo metodą. Pirmiausia paskrudinkite ryžius svieste ir tada įpilkite į juos verdančio vandens. Virkite tol, kol vanduo dings, tada leiskite karščiui išgaruoti – virtuvė nuostabiai pakvips, o jūs galėsite mėgautis puikiu skoniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)