virimas

12 straipsnių

Virimas – procesas, kurio metu skystis garuoja ne tik iš paviršiaus, bet ir iš vidaus.

Knyga „Kaip nenumirti“, leidykla „Kitos knygos"

Kokias daržoves geriau valgyti: šviežias arba virtas? Jei pagalvojote, kad geriau žalias, neapsirikote. Bet jei spėjote, kad virtas, irgi neapsirikote. Nustebote? Taigi, verdant dalis kai kurių maisto medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C, suardomos. Štai garuose virtuose brokoliuose vitamino C...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Visi puikiai žinome, kad kuo mažiau termiškai apdorotas maistas, tuo geriau mūsų organizmui – išlaikomos vertingiausios ir mūsų sveikatai naudingiausios medžiagos. Augalinių maisto produktų maistingųjų medžiagų biologiniam prieinamumui įtakos gali turėti maistinės medžiagos cheminė forma produkte, t...

Ryžių virimas turėtų būti automatiškas veiksmas, o ne tai, ką kiekvieną kartą reiktų aiškintis. Siekdami racionalizuoti šį procesą, sudarėme dažniausių ryžių virimo klaidų sąrašą, kurie gali kiekvieną kartą sutrukdyti tobulų ryžių paruošimui. Aptarsime kiekvieną problemą chronologine tvarka.

Norint sveikai maitintis, labai svarbu ne tik suvalgomo maisto kiekis ir kaloringumas, bet ir žaliavos kilmė bei maisto gamybos būdas.