A. Ražuko teigimu, ankstyvos bulvės nesugeba sukaupti krakmolo, jos paprasčiausiai negali to padaryti genetiškai: „Ankstyvosiose gali būti tik 14 proc. krakmolo, o vėlyvosiose jo kiekis gali siekti net 20 proc.“

Specialistas LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ eteryje pristatė 4 lietuviškų bulvių rūšis: 'VB Venta', 'Goda', 'VB Meda' ir 'VB Aista'.

„'VB Venta' yra labai ankstyva, skirta ankstyvam naudojimui. 'Goda' – taip pat ankstyva, tačiau truputėlį vėlyvesnė už 'VB Ventą', pasižymi geru skoniu, ypatingai geromis kepimo savybėmis. Nauja, kiek vėlyvesnė veislė – 'VB Meda', kuri šiuo metu dar tiriama, bet bus stipri, skani veislė. O paskutinioji – 'VB Aista', balto minkštimo, vėlyva bulvių veislė, pasižyminti atsparumu įvairioms ligoms“, – pasakoja agronomas.

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vokės filialo direktorius pastebi, kad derėtų nuolat keisti bulvių sėklą, jei norime sulaukti gausaus ir gero derliaus.

Daugiau apie bulves – laidos įraše.