Reikės:

0,5 kg (maždaug 7 vnt.) agurkų
2 skiltelių česnako
ryšulėlio krapų
poros žiupsnių druskos

Viskas labai paprasta:

  • Agurkus supjaustome išilgai per pusę. Patarimas: geriau pjaustyti į 2, o ne į 4 dalis – tuomet agurkai liks traškesni.
  • Sukapojame česnaką, susmulkiname krapus. Kotelių neišmetame – juos irgi susmulkiname.
  • Viską sudedame į plastikinę maisto laikymo dėžutę su dangčiu (galima naudoti ir plastikinį maišelį, bet taip daug patogiau).
  • Gausiai beriame druskos, uždarome ir pakratome 3–4 min.
  • Būtinai bent 10 min. įdedame į šaldytuvą ir ragaujame!
  • Beje, skoniui paįvairinti taip pat tiks šlakelis acto, čili pipirai, truputis sojos ar žuvų padažo.

Visas gaminimo procesas – fotogalerijoje.