Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Virtinukų tešlai reikės:

  • 0,5 kg miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 puodelio vandens (arba iki reikiamas tešlos)
  • 1 kiaušinio


Įdarui:

  • 0,2 kg virtų maltų grikių kruopų
  • 0,3 kg maltos virtos kiaulienos
  • keptų svogūnų ir česnakų mišinio (4 svogūnai ir 5 skiltelės česnako)
  • 0,5 šaukštelio mairūno
  • 0,5 šaukštelio baziliko
  • 0,5 šaukštelio rozmarino
  • 0,5 šaukštelio pipirų


Padažui:

  • 2 pjaustytų svogūnų
  • 200 g šoninės gabaliukų


Gaminimas:

  1. Sumaišykite grikius, mėsą, svogūną ir česnakų mišinį, prieskonius.
  2. Į miltus įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, vandens. Tešla turėtų būti panaši į picos.
  3. Ant stalo užberkite miltų. Atgnybkite tešlos gabalą. Išlyginkite jį ant stalo rankomis ir kočėlu. Kelių centimetrų atstumu nuo tešlos krašto uždėkite mėsos įdaro. Tešlą užlenkite ir naudodamiesi virtinių formele, įspauskite tešlą. Likusius gabalėlius vėl perminkykite, kad suformuotumėte naujus virtinius.
  4. Pagaminkite padažą: į keptuvę įdėkite šoninės ir kelias minutes ją pakepkite. Tada sudėkite svogūnus, viską pamaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.
  5. Virtinukus sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 3–4 minutes arba kol jie išvirs.
  6. Ant išvirusių virtinukų užpilkite padažo ir mėgaukitės!


Skanaus!