Vis dėlto, kad pirmas vaflis neprisviltų ir neatbaidytų nuo tolimesnių eksperimentų virtuvėje, siūlome išbandyti jau gerai patikrintą receptą, kuriuo pasidalijo tikras šio reikalo profesionalas – šeimos restorano „Vaflių namai“ šefas Paulius Kasperas.

„Vafliai su mangų čatniu yra vienas didžiausių mūsų restorano hitų“, – pristatydamas receptą tvirtina jis.

Čatniui reikės:

50 g nuluptų ir gabaliukais supjaustytų mangų
25 g nuluptų ir gabaliukais supjaustytų apelsinų
1g pjaustytų chalapos pipirų su visomis sėklomis
10 g žiedais pjaustytų šalotinių svogūnų

Vaflių tešlai reikės:

16 g kiaušinių
5 g natūralaus jogurto
30 g lydyto sviesto
80 g riebaus pieno
105 g beglitimių ryžių miltų
11 g cukraus
žiupsnelio juoduotos druskos

Taip pat reikės:

75 g bri sūrio
3 g jums patinkančių salotų (pavyzdžiui, gražgarsčių)
20 g pasiflorų tyrės

Gaminimas:

  • Visus čatnio ingredientus dedame į prikaistuvį ir statome ant vidutinės ugnies 15–20 min.
  • Kol čatnis kaista, užsimaišome beglitimę tešlą vafliams. Į dubenį dedame kiaušinius, jogurtą, lydytą sviestą, pilame pieną, beriame beglitimius miltus. Pagardiname cukrumi ir žiupsneliu juoduotos druskos. Viską išmaišome iki vientisos masės. Tešla turi būti pakankamai skysta, nes kepdama ji smarkiai pučiasi.
  • Įkaitiname vaflinę ir kepame.
  • Iškeptus vaflius perpjauname pusiau. Ant abiejų pusių dedame po bri sūrio juostelę ir pašauname į orkaitę.
  • Išsilydžius sūriui ant vienos vaflio pusės dedame sutirštėjusio mangų čatnio, ant kitos – salotų. Paskaniname pasiflorų tyre.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)