Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Reikės:

  • 0,5 litro uogienės (obuolių, braškių, juodųjų serbentų ar kitokios)
  • 200 ml cukraus
  • 200 ml kefyro
  • 2 šaukštelių sodos
  • 3 puodelių miltų
  • druskos
  • 1 šaukštelio pyrago prieskonių mišinio (kardamonas, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai, cinamonas, imbieras)

Gaminimas:

  1. Į kefyrą įdėkite druskos, sodos, cukraus ir viską išmaišykite.
  2. Suberkite prieskonius, sudėkite uogienę, miltus ir vėl viską išmaišykite.
  3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus. Į popierių įtrinkite sviesto ir užberkite manų kruopų. Supilkite tešlą.
  4. Įdėkite pyragą į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite pyragą maždaug 30–40 minučių arba kol iškeps.
Blokados pyragas

Mėgaukitės! Skanaus!